Sylvi Listhaug. Foto.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen- FrP

Flere innvandringsinnstramminger i 2017

Etter nyttår ble integreringskriterier for permanent oppholdstillatelse og et 24-årskrav for familieetablering i Norge innført.

I juni vedtok Stortinget flere innstramminger i Utlendingsloven, og mange av dem er allerede iverksatt. 1. januar 2017 trådte ytterligere to innstramminger i kraft; flere krav for permanent oppholdstillatelse og 24-årskrav for familieetablering.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) er godt fornøyd med endringene.

– Jeg er fornøyd med at vi nå har fått på plass de fleste innstrammingstiltakene som ble vedtatt av Stortinget i juni, sier hun.

Nå må utlendinger kunne beherske et minimum av norsk muntlig og bestå prøve i samfunnskunnskap før det gis permanent oppholdstillatelse i Norge. Kravene gjelder alle som søker om permanent oppholdstillatelse 17. desember 2016 eller senere, dersom vedkommende ifølge introduksjonsloven har plikt til å delta på opplæring og å avlegge avsluttende prøver i disse fagene.

I tillegg er det innført et 24-årskrav for familieetablering, altså retten til å etablere familie gjennom å gifte seg med utlendinger, i Norge. Formålet er å bekjempe tvangsekteskap.

Les mer om endringene her.