Morten Stordalen. Foto.

Foto: FrP

Stor etterspørsel etter personlige bilskilt

FrPs samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, er glad for at så mange har benyttet seg av ordningen og dermed bidrar til økt trafikksikkerhet.

På en måned har nesten 13 000 personer søkt om å få personlig bilskilt.

Langt flere enn beregnet

– Fremskrittspartiet jobber for en enklere hverdag for folk flest. Derfor har vi gjort det mulig å søke om personlige bilskilt. Mange bilister er opptatt av å gi en personlighet til bilen sin, noe vi har gitt mulighet til nå, sier Stordalen.

Etter en måned ser det ut til at det er to til tre ganger flere som ønsker å ha personlige bilskilt enn det Statens Vegvesen hadde beregnet. Pengene som kommer inn skal brukes til trafikksikkerhetstiltak.

117 millioner til trafikksikkerhet
– Dette har vært lov i mange andre land tidligere. Derfor så vi ingen grunn til at dette skulle være ulovlig i Norge. Når nesten 13 000 har søkt om skilt til nå, så viser det at dette er noe bilfolket setter pris på, sier Stordalen.

Han forteller at det koster 9 000 kroner å kjøpe et personlig bilskilt, som en har til eie i ti år. Til nå ligger ordningen dermed an til å kassere inn rundt 117 millioner kroner.

– Dette er penger som er satt av til trafikksikkerhetstiltak. Jeg tror mange av bilistene er fornøyde med at de selv kan bidra til å gjøre veiene tryggere. Samtidig har regjeringen også hatt en rekordsatsing på vei denne perioden, med 50 prosent økning i samferdselsbudsjettet, avslutter han.