Stor etterspørsel etter personlige bilskilt

FrPs samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, er glad for at så mange har benyttet seg av ordningen og dermed bidrar til økt trafikksikkerhet.

Publisert:
Foto: FrP
På en måned har nesten 13 000 personer søkt om å få personlig bilskilt.

Langt flere enn beregnet

– Fremskrittspartiet jobber for en enklere hverdag for folk flest. Derfor har vi gjort det mulig å søke om personlige bilskilt. Mange bilister er opptatt av å gi en personlighet til bilen sin, noe vi har gitt mulighet til nå, sier Stordalen.

Etter en måned ser det ut til at det er to til tre ganger flere som ønsker å ha personlige bilskilt enn det Statens Vegvesen hadde beregnet. Pengene som kommer inn skal brukes til trafikksikkerhetstiltak.

117 millioner til trafikksikkerhet
– Dette har vært lov i mange andre land tidligere. Derfor så vi ingen grunn til at dette skulle være ulovlig i Norge. Når nesten 13 000 har søkt om skilt til nå, så viser det at dette er noe bilfolket setter pris på, sier Stordalen.

Han forteller at det koster 9 000 kroner å kjøpe et personlig bilskilt, som en har til eie i ti år. Til nå ligger ordningen dermed an til å kassere inn rundt 117 millioner kroner.

– Dette er penger som er satt av til trafikksikkerhetstiltak. Jeg tror mange av bilistene er fornøyde med at de selv kan bidra til å gjøre veiene tryggere. Samtidig har regjeringen også hatt en rekordsatsing på vei denne perioden, med 50 prosent økning i samferdselsbudsjettet, avslutter han.