Sylvi Listhaug. Foto.

Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

– Når man voldtar barn, er man et monster

Justisminister Sylvi Listhaug er tydelig på at regjeringen vil øke innsatsen mot misbruk av barn.

– Dette er den verste typen forbrytelse man kan tenke seg. Å voldta barn eller å sitte på nettet og bestille voldtekter av barn i andre land. Det kan ødelegge barn for livet, og det er helt forkastelig, sier Listhaug til NRK.

Hun går hardt ut mot dem som forsøker å fremstille gjerningsmennene som offer.

– De eneste ofrene her er barna, slår hun fast.

Ødelegger barns liv

Listhaug bruker betegnelsen «monstre» om slike overgripere, og mener det gir et tydelig signal om at politiet kommer til å prioritere disse sakene.

– Mitt tydelige budskap til alle som tenker på å misbruke barn, er at vi skal øke innsatsen. Fremover skal det bli langt vanskeligere å være en overgriper. Det er et veldig viktig signal som jeg vil være tydelig på, sier hun, og legger til:

– Jeg får kritikk for å kalle pedofile overgripere for monstre. Men hva skal man kalle voksne personer som gjør barns liv til et helvete på jord på denne måten? Når man voldtar barn, er man et monster. Så enkelt er det.

Blir vår største oppgave

Justisministeren forteller videre at det å bekjempe overgrep mot barn er en klar prioritet for Fremskrittspartiet og regjeringen.

– Dette er noe av det jeg mener er aller viktigst fremover: Å ta, og straffe, disse monstrene på nettet som lurer ungene våre og misbruker dem. Det blir vår største oppgave, avslutter hun.