Silje Hjemdal. Foto.

Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

Nei til barnehijab

– Hijab på små barn hører ikke hjemme i Norge. Her er gutter og jenter likestilte, sier Silje Hjemdal.

Hjemdal forteller at Fremskrittspartiet vil forby bruk av hijab i grunnskolen.

– Valget om å bære hijab er et valg små barn ikke er i stand til å ta selv. Derfor ønsker vi å forby barnehijab på barne- og ungdomsskolen. Foreldre skal ikke kunne tvinge barn til å gå med religiøse plagg i Norge, sier hun.

Hun mener barnehijab er noe som ikke hører hjemme i Norge.

– Hijab på små barn hører ikke hjemme i Norge. Her er gutter og jenter likestilte, og jenter må, på samme måte som gutter, få lov til å være barn så lenge det er mulig. Jeg mener barnehijab motvirker god integrering. I barneskolen bør barn få være barn fremfor å skilles som medlemmer av ulike religioner eller etniske minoriteter, avslutter Hjemdal.