Bilde. Harald Tom Nesvik

Foto: Bjørn Inge Bergestuen - FrP

FrPs nye fiskeriminister

Harald Tom Nesvik fra Ålesund blir Norges nye fiskeriminister. 

Harald Tom Nesvik (52) fra Ålesund ble i statsråd 13. august utnevnt til Norges nye fiskeriminister.

– Jeg er ydmyk og takknemlig over å ha blitt utnevnt som fiskeriminister. Jeg har mange viktige oppgaver å ta fatt på. Norsk fisk er en fantastisk ressurs. Jeg ser frem til å samarbeide med fiskerinæringen og gjennomføre regjeringens politikk, sier Nesvik. 

Harald Tom Nesvik

  • Født: 4. mai 1966
  • Fra: Ålesund, Møre og Romsdal
  • Yrke: Society and media manager
  • Utdanning: Eksportmarkedsføring for fiskeri

Han har en lang karriere bak seg i Fremskrittspartiet. Han var aktiv i lokalpolitikken i Ålesund fra 1987 til 2009. I tillegg har han innehatt en rekke tillitsverv i partiet på lokal- og fylkeslagsnivå, samt vært varamedlem og medlem i FrPs sentralstyre. I 1997 ble Nesvik valgt inn på Stortinget, og han fortsatte som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i 20 år. Fra 2013 til 2017 var han partiets parlamentariske leder.

Nesvik forlater en stilling som ansvarlig for informasjon og samfunnskontakt i brønnbåtrederiet Sølvtrans i Ålesund for å ta over stafettpinnen som ny fiskeriminister. Han har et stort engasjement for norsk fisk, og er blant annet utdannet i eksportmarkedsføring for fiskeri ved Møre og Romsdals fiskeritekniske høgskole.

– Per Sandberg har gjort en fantastisk innsats som fiskeriminister. Jeg vil videreføre hans arbeid for å styrke norsk fiskerinæring, avslutter Nesvik.