Ketil Solvik-Olsen. Foto.

Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

Solvik-Olsen går av som statsråd

Ketil Solvik-Olsen går fredag av som statsråd for å tilbringe ett år med familien i USA. – Jeg er tilbake i valgkampen 2019, sier Solvik-Olsen.

I et følelsesladd blogginnlegg forklarer Solvik-Olsen bakgrunnen for at han nå reiser ett år til USA.

Les Ketil Solvik-Olsens blogginnlegg her.

– Min kone har fått mulighet til å jobbe ett år som lege på et av USAs største barnesykehus. Det er en mulighet man ikke takker nei til. Om kort tid reiser derfor familien til Alabama. En ny hverdag venter oss, skriver Solvik-Olsen.

Klar for valgkamp i 2019

Ketil Solvik-Olsen skriver at hans politiske engasjement er intakt, og at ett år i utlandet ikke svekker det. Han er innstilt på å fortsette som nestleder i partiet, men han har likevel bedt sentralstyret diskutere sin rolle den tiden han er i USA.

– Jeg trives i rollen som nestleder i FrP, men mener partiorganisasjonen må få drøfte og bestemme hva de mener gagner partiet best. Jeg er trygg på at jeg uansett vil få anledning til å støtte opp om partiets viktige arbeid og gjøre en innsats for FrP også i tiden jeg er i USA. Verden er digital og vi er ikke lenger unna hverandre enn en mail eller Facebook-live sending. Samtidig er det selvsagt begrensninger for hva jeg kan påta meg av oppgaver. Dette vil jeg diskutere med partiet mitt. Det er partiet, og ikke jeg som avgjør slikt. Mitt politiske engasjement er intakt, og ett år i utlandet svekker ikke det. Snarere tvert imot, tror jeg.
Ketil Solvik Olsen vil være tilbake i Norge til valgkampen i 2019 og skriver i bloggen sin at han da også vil være klar for nye oppdrag.

«Om ett år er jeg tilbake i Norge og klar for å drive valgkamp for FrP. Jeg vet godt at i politikken er det ikke du selv som avgjør din egen karriere, men jeg sier det tydelig først som sist – jeg stiller meg til disposisjon for Fremskrittspartiet også i fremtiden. For meg handler det om takknemlighet for de mulighetene jeg har fått gjennom årene som FrPer. Jeg har fortsatt mye å gi av innsats og kampvilje for partiet», skriver han.

Løftet til kona

Mange har tolket Ketil Solvik-Olsens nei til stortingsnominasjon i 2013 og 2017 som at han var på vei ut av politikken. Det avviser han nå kontant. Årsaken til at han ikke har ønsket å stille til stortingsvalg har vært hans løfte til kona om å følge hennes drøm om den dukket opp.

«For meg er det et lite offer for å vise familien at jeg først og fremst er ektemann og far. Familien er når alt kommer til alt det viktigste i livet. Derfor takket jeg nei til gjenvalg i 2013. Jeg forsøkte allerede da å snakke om mitt løfte til min kone. Jeg vet mange ikke trodde meg og i stedet spekulerte i andre årsaker. Men hadde jeg blitt innvalgt på Stortinget ville jeg være bundet i hele stortingsperioden, siden det er tilnærmet umulig å få permisjon fra rollen som stortingsrepresentant. Jeg var dog privilegert som fikk tjene landet som statsråd. Jeg er takknemlig til både Siv og Erna for den tillit jeg ble vist. Jeg har prøvd å fylle rollen med et langsiktig perspektiv om hvor vårt land skal», skriver han.

Jensen: – Gleder meg til å drive valgkamp med Ketil

Partileder Siv Jensen har forståelse for at Ketil Solvik-Olsen velger å gå av som statsråd. Samtidig ser hun frem til å få han tilbake til valgkampen neste år.

– Ketil har et sterkt politisk engasjement, og om ett år han tilbake i Norge og klar for å drive valgkamp for FrP. Han tar ikke farvel til politikken selv om han nå må gå av som statsråd som følge oppholdet i USA, sier partileder Siv Jensen.

– Ketil Solvik-Olsen er tidenes beste samferdselsminister og han har gjort en formidabel innsats både partiet over mange år og for å bygge landet med en massiv utbygging av veier, jernbane og kollektiv. Ketil er en ressurs partiet vil ha stor nytte av i mange år fremover – også den tiden han er i USA. Jeg vil takke for han innsatsen som statsråd så langt og jeg gleder meg til å drive valgkamp med Ketil om ett år, avslutter Jensen.