Foto. Morten Stordalen

Foto: FrP

En gavepakke til bilentusiastene

Engangsavgiften på import av biler over 20 år skal bort. Det er et av de mange gjennomslagene FrP har fått i regjeringsplattformen.

I den nye regjeringsplattformen ligger det en svært positiv nyhet for alle landets bilentusiaster: Engangsavgiften på import av biler over 20 år skal bort.

– Dette er en gavepakke til alle som er interessert i bil og som har bil som hobby. Nå kan du snart importere drømmebilen fra 90-tallet uten å betale mange tusen i avgifter, sier Morten Stordalen, som leder FrPs bilpolitiske utvalg.

Lettere å oppfylle bildrømmen

Inntil nå er det kun biler over 30 år, også definert som veteraner, som har vært fritatt for engangsavgift ved import. Nå vil det også gjelde biler som er over 20 år.

– Mange av oss har kanskje en drømmebil fra 90-tallet som man har lyst på, men aldri har hatt råd til. Nå blir det lettere å oppfylle drømmen, sier Stordalen.

Bilprisen kan halveres

Bruktbilmarkedet i Sverige, og spesielt Tyskland, er mye større og bredere enn i Norge og her kan man finne mange flotte eldre biler i de fleste prisklasser. For mange har imidlertid engangsavgiften du må betale ved import satt en stopper for det.

– Lekre sportsbiler som Mercedes SL eller Jaguar XK fra 90-tallet kan du typisk få for 100 000 kroner eller lavere i Tyskland, men engangsavgiften har ført til at du fort må ut med 100 000 kroner til for å få norske skilter på bilen. Når denne avgiften faller bort kan det i mange tilfeller bli nær halv pris sammenlignet med slik det var før, sier Stordalen.

Til glede for entusiastene

Stordalen føler seg trygg på at bilene som blir tatt inn som følge av denne regelendringen i all hovedsak vil være biler det er verdt å ta vare på, som typisk lagres vinterstid, tas ut på godværsdager og eventuelt deltar på entusiasttreff.

– Jeg har ingen tro på at dette vil føre til at folk importerer store mengder gamle Passater for å ha som bruksbil. Dette er noe entusiastene vil benytte seg av, sier Stordalen, og legger til:

– For FrP er det viktig å legge til rette for bilinteresserte og norsk bilkultur. Det vil forhåpentligvis føre til flere flotte biler i den norske bilfaunen, sier Stordalen.