Foto. Tor Mikkel Wara

Foto: Bjørn Inge Bergestuen - FrP

Wara går av

Tor Mikkel Wara gikk i dag av som justis- og innvandringsminister. Siv Jensen takker Wara for innsatsen.

– Nå trenger familien meg mer enn regjeringen, og det er derfor riktig å gå av som justisminister. Jeg vil takke for den tilliten jeg har fått fra Siv og Erna, men ikke minst den støtten og mottakelsen jeg har fått fra hele partiet. Det har vært givende å være statsråd og jeg har tro på partiet og regjeringsprosjektet videre, sier Tor Mikkel Wara.

Tor Mikkel Wara ble utnevnt som justis-, beredskaps- og innvandringsminister i april 2018. Han var på tidlig 90-tall også nestleder og stortingsrepresentant for FrP.

– Jeg vil takke Tor Mikkel for hans innsats som justisminister. Han har vært en god justisminister som har nytt stor respekt, både i fagmiljø og i det politiske miljøet. Jeg har forståelse for og respekt for at han ønsker å få fratre i en krevende tid for han og hans familie. Tor Mikkel har gjort en formidabel innsats for FrP både nå og tidligere. Jeg tror ikke at hans politiske karriere er over med dette, sier Siv Jensen.

Det er så langt ikke utnevnt noen ny justis- og innvandringsminister. Jon Georg Dale fortsetter dermed midlertidig som samferdselsminister og justis- og innvandringsminister.