Foto. Morten Stordalen

Foto: FrP

Svakt av TØI

– Det er oppsiktsvekkende at Transportøkonomisk institutt analyserer effekten av bompengeavtalen før den er kjent, sier Morten Stordalen.

Det er til NRK mandag at Transportøkonomisk institutt (TØI) uttaler at skissen til bompengeavtale mellom regjeringspartiene ikke er noe bilistene vil merke i stor grad.

– TØI vet ikke hva bompengepakken inneholder, den er ikke lansert i offentligheten ennå. Derfor er det også på grensen til useriøst å beregne effekten av avtalen, sier Stordalen, som er samferdselspolitisk talsmann i FrP.

TØI sitter ikke med fasiten

Stordalen retter samtidig et spark til TØI for deres raske konklusjoner over politiske vedtak.

– Jeg husker godt at TØI også var kritiske til opprettelsen av Nye Veier. I ettertid tror jeg det er en konklusjon de angrer bittert på, sier han.
Stordalen peker på at selskapet Nye Veier har sørget for å bygge nye motorveier rekordraskt og samtidig spart samfunnet og bilistene for milliardbeløp.

– Nye Veier har vært en knallsuksess, og sørger daglig for at det bygges moderne motorveier langt raskere enn det som har vært vanlig i Norge, sier Stordalen.

Skissen går i rett retning

– Jeg har sett skissen til bompengeavtale og mener den går i rett retning. Selvsagt ville FrP gått mye lenger, men vi er det eneste partiet som er motstandere av bompenger på Stortinget, minner Stordalen om.

Han har forståelse for at mange vil mene noe om bompakken, selv om den ikke er lansert.

– En slik nyhet skaper spenning hos mange, men jeg mener en forskingsinstitusjon må være mer faktabasert enn å synse om effekten av en pakke som ikke er kjent, sier Stordalen.