Foto av Sylvi Listhaug.

Foto: FrP

Vil ha matlukta tilbake på sykehjemmet

FrP er opptatt av at eldre som bor på sykehjem får servert sunn og god mat. Nå lanserer regjeringen et helt nytt tilskudd for å få flere kjøkken ...

– I dag mangler fire av ti sykehjem et eget produksjonskjøkken. Med dette tilskuddet ønsker FrP å sikre at matlukta igjen fyller gangene på flere sykehjem, sier eldreminister Sylvi Listhaug.

Skal bekjempe underernæring

Av de eldre som er på sykehjem eller som mottar helse- og omsorgstjenesten i kommunene, er en tredjedel enten underernærte eller i fare for å bli det. Derfor har økt satsing på matglede og matlyst for eldre vært en viktig sak for FrP. Listhaug mener at kjøkkentilskuddet er et viktig tiltak for å sikre at flere norske kommuner tar de eldres behov på alvor.

– Mange eldre er underernærte. Da er det svært viktig at maten som serveres smaker godt og at det er en koselig ramme rundt måltidet. Ved å få kjøkkenet tilbake på sykehjemmet kan beboerne få bedre matlyst og få servert mat de faktisk har lyst på, sier Listhaug.

Vil bevilge 400 millioner

Samlet sett foreslår regjering å bruke 400 millioner kroner på dette tilskuddet frem mot 2023. For 2020 vil tilsagnsrammen være på 96,8 millioner kroner. Kommunene kan søke om å få kjøkkentilskuddet fra og med 1. oktober.

– For mange eldre er maten et av høydepunktene i løpet av dagen. Jeg ønsker derfor at flere eldre skal få servert sunn, god og hjemmelaget mat som ser innbydende ut. Jeg håper landets kommuner nå benytter muligheten og søker på tilskuddet, sier Listhaug.