Foto av Åshild Bruun-Gundersen.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen - FrP

– Ap burde skamme seg

Nok en privat velferdsaktør må legge ned i Oslo. Ytterste venstre har fått viljen sin, og de eldre er de store taperne, mener Åshild Bruun-Gundersen.

Unicare Omsorg varsler nå at de trekker seg ut av eldreomsorgen i Oslo. Helsepolitisk talsperson Åshild mener at ansvaret for dette ligger på det rødgrønne byrådet i byen.

– Nå mister Oslo nok en privat velferdsaktør, og Unicare oppgir selv at det er de rødgrønnes kamp for tvangskommunalisering som er grunnen. Ap burde skamme seg, og slutte å la seg presse av krefter ytterst på venstrefløyen, sier Bruun-Gundersen.

– Valgfrihet er et gode

Unicare legger ikke skjul på at det er byrådets politikk som gjør at de nå velger å selge. Byrådet har over lang tid signalisert at Oslos sykehjem skal tvangkommunaliseres eller drives av ideelle aktører.

– Det som skremmer meg er at dette er en villet politikk fra de rødgrønne, som er under stort press fra krefter ytterst til venstre i norsk politikk. Valgfrihet er et gode, ikke et problem, sier Bruun-Gundersen.

Ny belønningsordning for kommunene

I forhandlingene om statsbudsjett for 2020 har FrP fått gjennomslag for en belønningsordning for kommuner som innfører fritt brukervalg. Det skal gi kommuner incentiver til å dra nytte av konkurranse mellom tilbydere og skape en bedre omsorg for sine eldre.

– FrPs gjennomslag betyr at kommuner som velger å innføre fritt brukervalg får tilført 500 000 i belønningsmidler. Det er viktigere enn noen gang at de som ønsker mer valgfrihet for eldre nå står opp og legger til rette for dette. Vi vil ikke ha Oslo-tilstander i eldreomsorgen i resten av Norge, avslutter hun.