Romjulsportrettet: Siv Jensen

– Julen er en tid for å reflektere over året som har gått og samle energi til et nytt og spennende år, sier Siv.

Henter energi fra julen

Finansminister Siv Jensen benytter julefeiringen til å lade batteriene sammen med venner og familie.


Etter en hektisk politisk høst er statsbudsjettet for 2020 levert og vedtatt. Stortinget har tatt ferie, og finansministeren kan endelig unne seg litt fri. Siv forteller at hun alltid gleder seg til å feire jul, og at juletradisjonene står sterkt i Jensen-familien.

– Det beste med julen er at jeg får tilbringe tid med venner og familie. Jeg ønsker meg alltid mer tid med de jeg er glad i ellers i året, og derfor er julen viktig for meg. Samtidig er det også en tid for å ta vare på de norske tradisjonene. Når jeg feirer julaften med familien spiser vi ribbe og går rundt juletreet. Vi går også på gravlunden og tenner lys, sier Siv.
Det var viktig for Fremskrittspartiet at vi fikk til en løsning som reduserer bompengebelastningen for folk.
Foto av Siv Jensen på julemarked.

Siv Jensen

  • Født: 1969
  • Fra: Oslo
  • Yrke: Finansminister (16. oktober 2013-)
  • Utdanning: Diplomøkonom
  • Arbeidserfaring: Startet i arbeidslivet som salgskonsulent i Radio1 i 1992, og ble innvalgt på Stortinget for første gang i 1997. Har vært partileder for Fremskrittspartiet siden 2006
Partilederen er klar på hva hun er mest fornøyd med å ha fått til i året som har gått.

– Listen over gjennomslag for FrP i regjering er lang, men i 2019 er jeg er mest fornøyd med at vi klarte å lande en enighet om bompenger. Det var viktig for Fremskrittspartiet at vi fikk til en løsning som reduserer bompengebelastningen for folk, sier Siv.

Hun forteller at bompengesaken har preget mye av 2019, og at hun har møtte mange mennesker med sterke historier gjennom året som har gått.

– Den som kanskje har gjort mest inntrykk på meg, var en gutt jeg møtte på Halsnøy. Jeg var der for å rive bommen sammen med samferdselsministeren, seks år før planlagt tid. Hver passering kostet 96 kroner, og man måtte passere den bommen for å komme til sentrum. Denne gutten fortalte meg at nå som bommen var revet, kunne han endelig få delta i flere fritidsaktiviteter. Bommen hadde vært så dyr for familien, at de rett og slett ikke hadde råd til å reise inn til sentrum. Det rørte meg og viser hva slike avgjørelser betyr for hverdagen til folk, sier Siv.
Men til tross for mange gode gjennomslag i regjering, vil ikke Jensen si seg helt fornøyd med 2019. Personlig hadde finansministeren gjerne sett at FrP fikk gjennomslag for enda flere lettelser i skatter og avgifter enn det regjeringen klarte å finne rom for i neste års budsjett.

– Jeg skulle også ønsket meg at flere rødgrønne politikere forstod viktigheten av mangfold i eldreomsorgen. Dette året har vi dessverre sett at flere private velferdsaktører velger å gi opp, blant annet i Oslo. Det er veldig trist, og rammer først og fremst de eldre, sier Siv.
Mens venstresiden økte skattene, har vi redusert skatter og avgifter med 25 milliarder. Det betyr noe at FrP sitter i regjering.
Foto av Siv Jensen på bedriftsbesøk.
Når Siv får spørsmålet om hva hun ønsker å få til i året som kommer, drar hun frem et lurt smil. Selv om den politiske ønskelisten er lang, er det én ting finansministeren vil vektlegge foran alt annet.

– Det aller viktigste vi kan love velgerne våre er at vi skal gå på jobb hver dag med en iboende respekt for at det er skattebetalernes penger vi forvalter. Til sammenligning med Stoltenberg-regjeringen har denne regjeringen et helt annet syn på enkeltmennesket, og mens venstresiden økte skattene, har vi redusert skatter og avgifter med 25 milliarder. Det betyr noe at FrP sitter i regjering, sier Siv.