Foto av Siv Jensen

– Ingen samarbeidsinvitasjon

Siv Jensen mener regjeringen blir litt rødere av å utnevne Knut Arild Hareide som statsråd.

– For kort tid siden ville Knut Arild Hareide felle Erna Solberg for å sette inn Jonas Gahr Støre som statsminister. Det er ingen samarbeidsinvitasjon til FrP å utnevne han som ny samferdselsminister, sier Siv Jensen og fortsetter:

– Jeg har kritisert regjeringen for å være for grå. Å gjøre den litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring.

I dag ble det kjent hvilke statsråder Erna Solberg har utnevnt til sin nye treparti-regjering med H, V og KrF. Partileder Siv Jensen sier FrP vil forholde seg profesjonelt til den nye regjeringen og de nye statsrådene.

– Vi er ikke en del av denne regjeringen og vil støtte de sakene vi er enige i. Ut over det vil vi forholde oss til statsrådene på helt vanlig måte. Vil de ha flertall sammen med FrP må de forhandle med oss. Vi forventer klare gjennomslag, sier hun.

Landets nye kulturminister, Venstres Abid Raja anklaget i høst FrP for å drive med «brun propaganda». Det gir ham et krevende utgangspunkt når han nå skal forsøke å få FrPs stemmer i Stortinget.

– Raja har et svært svakt utgangspunkt og en betydelig jobb å gjøre om han ønsker noe form for samarbeid, sier Jensen.

Jensen tar de øvrige utnevnelsene til orientering og sier FrP vil samarbeide der det er grunnlag for FrP-gjennomslag.

– FrP er nå et opposisjonsparti som stemmer ut fra vårt eget partiprogram. Regjeringen velger selv hvilken politisk linje de vil legge seg på, og hvem de vil samarbeide med, avslutter Jensen.

FrPs stortingsgruppe vil konstitueres i løpet av den første uken. Der vil det bli klart hvilke roller Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale vil gå inn i når de returnerer til Stortinget.