Ja til et fleksibelt arbeidsliv

- Arbeidslivet må bli mer moderne sånn at flere som i dag står utenfor arbeid kan få seg en jobb, sier Erlend Wiborg

Fraksjonsleder: Erlend Wiborg

Fraksjonsleder i arbeids- og sosialkomiteen, Erlend Wiborg, forteller om hvorfor han ble med i Fremskrittspartiet og hva han skal jobbe med i tiden fremover.


Hvor har du vokst opp?

Jeg er født i Sarpsborg, oppvokst i Våler i Østfold og har siden bodd i Oslo og Moss.

Hva slags utdanning og arbeidserfaring har du?

Jeg har primært jobbet med salg før jeg ble politiker på heltid.

Hvordan er du som person?

Alltid vanskelig å beskrive seg selv, men vil si at jeg er en ærlig og uredd person som ikke gir meg før jeg har nådd de målene jeg setter meg.

Hvilke tre ord tror du din beste venn ville brukt om deg?

Lojal, uredd og nytenkende.
- Jeg er en uredd person som ikke gir meg.
Foto. Erlend Wiborg

Fremskrittspartiets pensjonspolitikk

  • Pensjoner skal reguleres med samme prosentvise utvikling som lønnsmottagere, uten underregulering
  • Avkortingen for gifte- og samboende pensjonister skal fjernes helt
  • Det skal være likest mulig pensjon i offentlig og privat sektor
Hvorfor meldte du deg inn i Fremskrittspartiet?

Jeg har «alltid» vært politisk engasjert. Da jeg var 16 år leste jeg partiprogrammet til SV, AP, H og FrP. Jeg fant raskt ut at det var i FRP jeg hørte hjemme. Det skyldes frihetstankegangen som ligger i bunn for partiets politikk og ideologi. Det at folk skal få bestemme mest mulig over sine egne liv så lenge det ikke går utover andre er noe som appellerte til meg. Dette kombinert med at FrPs politikere ikke pakket inn budskapet, men sa ting rett ut var også noe som appellerte til meg.

Hva liker du å gjøre når du virkelig skal slappe av?

Ligge på sofaen og se masse dokumentarer om den kalde krigen. Slapper også veldig godt av når jeg drar på ferie langt unna.

Hva skal du prioritere å jobbe med fremover?

Nå skal jeg snart ut i pappapermisjon, så da skal jeg bruke mest mulig tid sammen med min datter. Når jeg er tilbake etter permisjonen ser jeg frem til å få modernisert arbeidslivet sånn at flere som i dag står utenfor arbeid kan få jobbet og at bedriftene har fleksibilitet sånn at de kan skape større verdier og arbeidsplasser til det beste for oss alle.
Hvordan blir det å være tilbake i opposisjon?

Det skal bli godt å kunne snakke og foreslå ren FrP politikk fremover. Samtidig vil vi kunne forvente mange gjennomslag siden regjeringen nå er en mindretallsregjering som må forhandle i Stortinget for å få flertall for sine saker.