Foto. Per-Willy Amundsen

Foto: Bjørn Inge Bergstuen - FrP

Krekar endelig ute av Norge

– Det er et lyspunkt at samfunnet er i stand til å håndtere andre viktige saker selv når landet er i krise, sier Per-Willy Amundsen.

Mulla Krekar er nå utlevert til Italia, og befinner seg ikke lenger i Norge. FrPs justispolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, setter stor pris på at regjeringen har utført vedtaket om å sende Krekar ut av landet.

– FrP har i alle år ment at Krekar ikke har noe å gjøre i Norge. Dette har vært jobbet mot lenge, og det er blitt gjort betydelig forarbeid i saken. Mye av dette arbeidet ble gjort med Frp i regjering. Det har vært en årelang politisk og juridisk farse som rettsstaten nå endelig har satt punktum for, sier Amundsen.

Folk dømt for terror ikke velkommen

Krekar er tidligere dømt i Oslo tingrett for terror- og drapstrusler, og han står oppført på FNs liste over personer tilknyttet al-Qaida.

– Folk som er dømt for terror er ikke velkommen i Norge. Det er betryggende at han nå skal bli stilt til ansvar for sine handlinger i Italia, sier Amundsen og fortsetter:

– Jeg konstaterer at mens landet står midt i en krise, er dette et lyspunkt som viser at samfunnet fungerer og at man også er i stand til å håndtere andre viktige saker.

En seier for rettsstaten

Etter at utleveringen av Krekar ble endelig vedtatt, har det kun vært et spørsmål om logistikk å få Krekar ut av Norge.

– Jeg registrerer Krekars advokat Brynjar Meling fortsetter sin kamp for Krekar. Nå som Krekar står tiltalt i Italia, skal i hvert fall ikke norske skattekroner betale Meling for denne jobben, sier Amundsen.

Krekars advokat mente blant annet at det var uansvarlig å sende Krekar til Italia når landet er angrepet av koronaviruset. Amundsen mener det er en uaktuell problemstilling.

– Jeg legger til grunn av rettsstaten Italia ivaretar Krekat på egnet måte. Det er to rettsstater med velfungerende demokrati som har blitt enige om denne utleveringen, som ivaretar menneskerettigheter og de avveiinger som gjøres, sier Amundsen og avslutter:

– Dette er en seier for rettsstaten.