Foto. Ulykkelig hund

Foto: Colourbox

Dyrenes kamp er ikke over

Sommer og ferie er høysesong for mange dyr som lider. Les innlegget fra stortingsrepresentant Silje Hjemdal. Ta vare på dyrene.

Våre firbente venner fortjener å ha det bra hele året, dessverre er det ikke slik. Denne uken besøkte jeg dyrebeskyttelsen igjen. Vi har kommet langt i det siste, men likevel mottar de hver sommer en stor masse med dyr som folk ikke orker å ta vare på lengre når sommerferien kommer.

For mange har dyr blitt et bruk og kast «produkt». Det er trist å se hvor få som tar dyrenes velferd på alvor. Som dyrevenn og beboer i byen var det viktig for meg å se hva de gjorde her på dyrebeskyttelsen i Bergen og for å se hvor langt vi har kommet siden sist jeg var her. Jeg var like imponert over engasjementet til de frivillige, men likevel dypt skuffet over hvor mange dyr som hadde behov for hjelpen deres.

Bilde

Forundret
Stortingsrepresentant Silje Hjemdal er forundret over at ikke flere tar seg bryet av å kastere og chippe dyrene sine. Foto: FrP.


Vi leser konstant om eksempler på dumping av kjæledyr, det er rett og slett hjerterått. Jeg er glad for at vi har fått dyrepolitiet på plass i mange fylker og snart hele landet, men det er enda ikke nok. Om noen kommer over dyr som har blitt dumpet i veikanten er det viktig at man hjelper dyret, men også anmelder saken.

Jeg er forundret over at ikke flere tar seg bryet av å kastere og chippe dyrene sine. Det er ikke særlig dyrt og man skulle tro det var naturlig når man påtok seg et slikt ansvar. Det er for meg klart at folket trenger en holdningsendring når det gjelder dyrehold. Derfor ønsker jeg en tydelig kampanje på ansvarlig dyrehold.