Siv Jensen smilende med trær og gress i bakgrunnen. Foto.

Foto: FrP

– Skal være enda tydeligere

Partileder Siv Jensen forteller hvordan det siste halvåret har vært, hva hun gleder seg mest til i tiden som kommer og hva hun skal gjøre i sommer.

For første gang siden 2013 går Siv Jensen sommeren i møte som partileder og parlamentarisk leder for et parti i opposisjon. Hun forteller at det siste halvåret har vært både hektisk og givende.

– Det er gøy å være tilbake i opposisjon igjen. Korona-krisen har gjort tiden veldig spesiell, og det har ikke alltid vært mulig å drive partipolitikk, men nå begynner vi sakte, men sikkert, å vende tilbake til normalen igjen. Jeg gleder meg veldig til å sette enda flere av våre løsninger på dagsorden til høsten, slik at velgerne igjen kan se hva vi ønsker å få til, sier Jensen.

– Mange sterke inntrykk

Ikke overraskende er det Covid 19-utbruddet og krisepakkene som har tatt mest av partilederens tid det siste halvåret.

– Det har vært veldig viktig for Fremskrittspartiet å forbedre tiltakspakkene som har kommet fra regjeringen. Vi har jobbet hardt for å forsøke å sikre at folk har en jobb å gå til, og for å sikre økonomisk trygghet og forutsigbarhet for både næringslivet og folk flest. Det er svært mange som har opplevd utrygghet for egen økonomi, familien og fremtiden i den tiden vi har vært gjennom og fortsatt står i, og det har vært mange sterke inntrykk, sier hun, og legger til:

– Jeg er stolt over at FrP har vært med på å sikre betydelige forbedringer i tiltakspakkene. Vi politikere må gjøre alt vi kan for å sørge for at bedrifter og arbeidsplasser ikke forsvinner som følge av virusutbruddet. Arbeidet med disse pakkene har virkelig vist hvor fint det norske demokratiet kan være: Her stod alle partier sammen om raskt å finne de beste løsningene for å trygge folks hverdag.

Ferie på hytta

Jensen ser frem til sommerferien, og forteller at hun skal tilbringe mye tid på hytta i Oslofjorden.

– Da vil jeg være mest mulig ute på sjøen, og fiske, bade og padle kajakk. Kajakken fikk jeg i 50-årsgave. Den har jeg tenkt å bruke flittig i sommer, smiler hun.

– Jeg liker å koble av i naturen og sammen med familien. I sommer skal jeg nok også passe nevøen min på to år. Det gleder jeg meg til. Han er veldig aktiv, så jeg får nok å holde fingrene i, legger hun til. 

Bilde

Kajakksommer: Siv Jensen fikk kajakk i 50-årsgave. Den skal hun bruke flittig i sommer. Foto: Privat.


Selvfisket fisk og grønnsaker fra egen hage

Partilederen er også kjent for å trives på kjøkkenet og lage god mat, noe hun har tenkt å gjøre også i sommer.

– Når man har ferie får man ofte litt mer tid til å dyrke hobbyene sine, og matlaging er en av de tingene jeg setter pris på å få litt ekstra tid til å drive med innimellom. I sommer vil jeg lage god mat, helst med fisk jeg har fisket selv og med grønt fra min egen grønnsakshage på hytta. Sommeren er et ypperlig tidspunkt for å lage gode salater, og jeg prøver gjerne noen nye oppskrifter i år, forteller hun.

– Så gleder jeg meg også til å kunne lese litt mer igjen. Jeg har en del bøker stående som jeg ikke har hatt tid til å lese de siste årene; alt fra biografier til krimbøker, tilføyer hun.

En enklere og billigere sommer for folk flest

Jensen påpeker at folk flest har fått en enklere og billigere sommer takket være Fremskrittspartiets gjennomslag.

– Det er mange som skal på bilferie i sommer. Norgesferien har blitt litt billigere som følge av at FrP har fått fjernet flere bomringer. I tillegg har vi gjort bilferien tryggere. Med en samferdselsminister fra FrP ble det bygget veier som aldri før. Vi brukte rekordmye penger både på å bygge nye veier og vedlikeholde gamle veier. Det er viktig. Gode veier er trygge veier, sier hun, og fortsetter:

Vi brukte rekordmye penger både på å bygge nye veier og vedlikeholde gamle veier. Det er viktig. Gode veier er trygge veier.


– Bil- og MC-entusiaster går også en billigere sommer i møte fordi vi i fjor sørget for å fjerne engangsavgiften på veteranbiler og reduserte den for motorsykler. I tillegg har det blitt billigere å feriere på vannet etter at vi fjernet båtmotoravgiften i 2014. Det er et vedtak jeg er stolt av, fordi det i tillegg til å gjøre det billigere for folk flest å ta sjøen i bruk, også var et godt miljøtiltak. Nye motorer både støyer mindre og bruker mindre drivstoff enn eldre motorer.

Latterlige bobilregler

Selv om hun er glad for, og stolt, av gjennomslagene FrP har fått både i og utenfor regjering, er partilederen klar på at det fortsatt er mye som gjenstår.

– Hvis jeg kunne endret på én ting over natten nå i sommer, så tror jeg det måtte være å få fjernet eller ryddet opp i alle de tåpelige forbudene og merkelige regelverkene vi fortsatt har her i landet. Fremskrittspartiet startet på den jobben i regjering, men det er fortsatt mye igjen. Bare se på bobilreglene: I Norge – som eneste land i Europa – er det antall sengeplasser som bestemmer hvor mange passasjerer du har lov til å ha i bilen din. Har du sengeplass til fire, og seter til syv, kan du likevel bare kjøre med fire personer i bilen. Det er jo helt latterlig! I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett har vi heldigvis fått gjennomslag for at denne regelen skal endres, sier Jensen.

Hvis jeg kunne endret på én ting over natten nå i sommer, så tror jeg det måtte være å få fjernet eller ryddet opp i alle de tåpelige forbudene og merkelige regelverkene vi fortsatt har her i landet.

Dyrevelferdspartiet

Sommeren er dessverre høysesong for forlatte dyr. Jensen håper denne sommeren vil bli bedre for dyrene enn tidligere år.

– Mange dropper utenlandsturen i år, og det er derfor kanskje flere kjæledyr som blir med på ferien. Det er ingenting som er bedre enn om ingen dyr blir etterlatt til seg selv fordi familien skal på ferie, men jeg håper folk husker at dyr ikke kan etterlates i varme biler mens familien besøker ulike severdigheter, oppfordrer Jensen.

Hun forteller at dyrs velferd er en viktig sak for Fremskrittspartiet, og minner om at det var FrP som sørget for innføring av et eget dyrepoliti.

– Vi fikk først gjennomslag for et prøveprosjekt som startet opp i Trøndelag, og deretter utvidet dette til en rekke andre politidistrikter. I Jeløy-erklæringen fra 2018 kom enigheten om at dyrepolitiet skulle videreføres og gjøres landsdekkende. Jeg både håper og forventer at regjeringen følger opp dyrenes trygghet. Dyra våre fortjener å ha det godt, sier hun.

Jeg både håper og forventer at regjeringen følger opp dyrenes trygghet. Dyra våre fortjener å ha det godt.

– Enda tydeligere

Etter en sommer fylt med naturopplevelser, familietid, matlaging og avkobling, gleder partilederen seg stort til å ta fatt på høstens politiske arbeid.

– Jeg gleder meg til å kunne fremme, og arbeide for, Fremskrittspartiets politikk, og ta tak i små og store saker for å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Jeg ser virkelig frem til en høst der vi kan stå friere utenfor regjering, og fokusere på de sakene som er viktigst for oss. Mange har nok allerede lagt merke til et tydeligere FrP, men til høsten skal vi være enda tydeligere, stille harde krav og få gjennomslag for flere gode løsninger for både næringslivet, folk flest og landet, avslutter Jensen.