Foto. Hans Andreas Limi

Foto: Bjørn Inge Bergstuen - FrP

Sommerintervju med Hans Andreas Limi

– Drømmeferien min består av sommer, mye latter og lave skatter og avgifter, sier Hans Andreas Limi, som sitter i finanskomiteen for Fremskrittspartiet.

Hans Andreas Limi er fornøyd med gjennomslagene Fremskrittspartiet har fått etter partiet gikk ut av regjering.

– 2020 ble året alt skjedde! Tenk at vi bare skal tilbake til januar for at FrP gikk ut av regjering. Det føles veldig lenge siden nå. Det har virkelig vært et begivenhetsrikt år. Takket være posisjonen vår i Stortinget fikk vi forbedret og forsterket alle regjeringens tre krisepakker, og vi flyttet på hele 5 milliarder i revidert nasjonalbudsjett. Her fikk vi satt av 1 milliard til eldre og lavere sykehuskøer, og nesten 1,5 milliarder til samferdsel, inklusive fjerning av bomstasjoner. Det er fantastisk at vi fikk gjennomslag for å fjerne fem av disse totalt unødvendige bomstasjonene, sier Limi og fortsetter:

– Det har vært veldig annerledes det siste året, men jeg må innrømme at det er gøy å sitte på andre siden av forhandlingsbordet og kunne kreve noe av de partiene som i årevis har gjort det samme av oss. Jeg er stolt av de mange Frp-seierne vi har fått gjennomslag for det siste året.

Sommer med familien

Limi gleder seg Stortinget åpner igjen, men nå skal han først nyte sommerferien med familien.

– Hehe, jeg har vært politiker så lenge at jeg faktisk gleder meg til Statsbudsjettforhandlinger. Det er kanskje litt nerd, men det er dette jeg lever for. Det å komme tilbake til den politiske hverdagen blir gøy, men nå skal jeg først av alt nyte sommerferien med snekring , fisking og få testet meg som menneskelig klatrestativ. Jeg er så heldig å være bestefar til to nydelige barnebarn; to jenter på henholdsvis 8 måneder og 3 år.

Politiske forbilder

Representanten som er innvalgt på Stortinget fra Akershus for Fremskrittspartiet har flere politiske forbilder.

– For oss som ble politisk engasjert på 80-tallet er det veldig naturlig å svare både Carl I. Hagen og Ronald Reagan. Reagan var et ideologisk fyrtårn på høyresiden, en sjeldenhet på den tiden. Dermed fikk han litt gudestatus. Men jeg har egentlig lyst til å fremheve en ideologisk meningsmotstander, en mann jeg alltid har synes svært godt om. Jeg har hytte på Tynset, og har restaurert tre hyttetun der, noe som innebærer mye kontakt med plan- og bygningsetaten i kommunen. Alle som har prøvd seg på en slik etat, vet at det ikke alltid er like gøy. Bersvend Salbu fra SV ble direktevalgt som ordfører i Tynset i 2007 og gjorde en fantastisk jobb for kommunen. Han var en virkelig ombudsmann, samtidig som han strømlinjeformet plan- og bygningsetaten, og fikk redusert behandlingstiden. Det har vært utrolig positivt for næringsutviklingen og kommunens brukervennlighet. Hans måte å jobbe på er veldig lik den FrP har som ideal, det har jeg stor respekt for, fortsetter Limi.

Norgesferie

I sommer blir det norgesferie på Hans Andreas Limi.

– I år blir det fjellferie i Norge, og ingen Malagatur. Det å ikke kunne dra til Malaga er en liten pris å betale for å begrense smitten. Jeg er kanskje litt basic, men å være sammen med familien er jo til syvende og sist det som teller. Og selvsagt å få slappet av – det skal vi ikke undervurdere, sier Limi og avslutter:

– Drømmeferien min består av sommer, mye latter og lave skatter og avgifter.