Hund i rød bil. Foto.

Foto: Colourbox

Vil redde dyr fra glovarme biler

Fremskrittspartiets Silje Hjemdal vil ha tiltak for å unngå at dyr blir etterlatt i glovarme biler i sommer.

Sommer, sol og fint vær er ikke nødvendigvis like bra for alle. Hvert år kan vi lese om dyr som er innelåst i glovarme biler, noe som kan få fatale utfall.

– Det er forferdelig at eiere kan gå fra dyrene sine i bilen. Problemstillingen løftes i media og av politikere hvert eneste år, men jeg tror ikke folk tenker på at selv den lille turen på butikken kan være forskjellen på liv og død for våre firbeinte venner. Tenk hvis noe skjer på butikken, eller du møter en bekjent, slik at du blir stående ti minutter lengre enn planlagt, sier Silje Hjemdal.

Plakater og SMS-varsling

Hun er stortingsrepresentant for FrP, og har en enkel løsning til hvordan vi kan unngå at dyr lider unødvendig i glovarme biler: Hjemdal vil bruke plakater og SMS-varsling for å informere sjåfører om konsekvensene av å la et dyr bli værende i bilen.
Bilde

Bekymret for dyrene:
Stortingsrepresentant Silje Hjemdal vil ha på plass tiltak for å unngå at dyr etterlates i varme biler i sommer. Foto: FrP.


– Det er mange kommuner som er flinke til å drive med informasjonskampanjer ved blant annet å henge opp informasjonsskriv ved betalingsautomater eller ved strender. Det vil jeg oppfordre alle kommuner til å gjøre. Sett opp informasjonsplakater i nærheten av der hvor folk parkerer, sier Hjemdal, og legger til:

– I tillegg håper jeg at private og kommunale parkeringsselskap vil ta i bruk SMS-varsling til hundeeiere når de benytter seg av diverse parkeringsapper. Det burde være en smal sak å la brukeren huke av for om de har kjæledyr inne i appen, og dermed få en vennlig påminnelse hver gang de skal sette fra seg bilen. Men dette må ikke være en hvilepute; alle må huske at de ikke skal sette fra seg dyrene sine i bilen.

– Handler om liv

Hjemdal oppfordrer også alle som ser et dyr som er innelåst i en bil til å forsøke å hjelpe.

– Hunder svetter ikke som mennesker, og blir veldig fort overopphetet. I tillegg blir en bil som står i solen med lukkede vinduer fort varm som en badstue, og det kan være snakk om minutter før hunden får heteslag. Ser man en innelåst hund må man prøve å få tak i eieren, og i verste fall slå inn ruten for å redde den. Ingen skal behøve å lide en skjebne der de dør av heteslag, heller ikke hunder. Dette handler tross alt om liv, avslutter hun.