Foto. Sylvi Listhaug

Foto: FrP

– Dønn usosialt

Sylvi Listhaug hardt ut mot de foreslåtte endringene i frikortordningen.

FrPs finanspolitiske talsperson, Sylvi Listhaug, reagerer sterkt på at regjeringen vil endre frikortordningen og gi én million nordmenn dyrere egenandeler.

– Regjeringen sender med dette en ekstraregning til syke mennesker. Det er dønn usosialt, og rammer dem som har minst. Derimot prioriterer de å skjerme bistandsbudsjettet og antall kvoteflyktninger, sier hun.

Listhaug forteller at regjeringen foreslår å slå sammen dagens to egenandelstak, på henholdsvis 2460 kroner og 2176 kroner, til ett felles egenandelstak på 3183 kroner neste år. Det gjør at en million mennesker må betale mer enn i dag.

– Norge er i en krisesituasjon, og tusenvis av mennesker er permitterte eller arbeidsledige. At regjeringen nå ønsker å gjøre det dyrere å være syk gjennom å øke egenandelene på både medisiner, legebesøk og behandling, er rett og slett smålig, avslutter hun.