Foto. Kari Kjønaas Kjos

Foto: FrP

– Prøver å tenke positivt

Kari Kjønaas Kjos synes året som har gått har vært pyton. Men nå ser hun frem til julen og et nytt år der vi kanskje kan få hverdagen tilbake.

Kari Kjønaas Kjos er sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for FrP. Hun trekker frem en politisk seier som et av lyspunktene i året som har gått.

– Jeg er fornøyd med at vi fikk landet en generell avvergingsplikt mot kjønnslemlestelse. Det gjorde meg veldig godt, fordi det var ekstremt viktig å få det på plass, og fordi FrP har jobbet for det så lenge, sier Kjos.

– Helt pyton

Ellers synes hun ikke at 2020 har vært et år der det er særlig mye å være begeistret for.

– Selv om jeg ikke er blant dem som har mistet jobben eller blitt syk, så synes jeg året som har gått har vært helt pyton. Men jeg prøver å tenke positivt, for det er veldig mange som har hatt det mye verre enn meg i år, men jeg har rett og slett savnet alt og alle, sier hun, og legger til:

– Jeg ser frem til et nytt år, der jeg forhåpentligvis kan få tilbake livet mitt og komme tilbake til en normal hverdag. Å kunne reise som vanlig igjen, både i inn- og utland, er også noe jeg gleder meg til, og som jeg virkelig håper at skjer.

En annerledes førjulstid

Etter en hektisk høst på Stortinget, preget av koronapandemien, krisepakker og forhandlinger om statsbudsjett, ser Kjos frem til å ta juleferie.

– Jeg gleder meg til late dager med god mat og samvær med familie i julen. Selve julefeiringen vår blir ikke så veldig annerledes, men førjulstiden og nyttårsaften blir veldig ulikt det jeg er vant til. Ingen store fester og ingen julebord i år, sier hun.
Bilde

Liker å reise: 

Kari Kjønaas Kjos tilbrakte fjorårets jul i India sammen med mannen sin.

Foto: Privat

Nye og gamle tradisjoner

Kjos forteller at hun har mange tradisjoner knyttet til julen, men at hun også har innført nye tradisjoner de siste årene.

– Etter at barna flyttet hjemmefra, innførte vi nye tradisjoner. Annethvert år reiser mannen min og jeg vekk fra hele jula, til et eksotisk sted. I fjor tilbrakte vi julen i India. Og annethvert år, altså i år, feirer vi jul med barn, svigerbarn og barnebarn. Forrige gang vi var samlet, feiret vi for første gang julen på hytta. Det ga mersmak, så vi gjør det samme i år, sier hun.

Noen tradisjoner lar seg likevel ikke rokke.

– Jeg må se Tre nøtter til Askepott, for den hører liksom julen til. I tillegg har jeg en gammel dobbel-CD som inneholder alle mine favorittjulesanger. Så én gang i året må CD-spilleren frem, avslutter Kjos.