Foto. Hans Andreas Limi

Foto: FrP

FrP vil redde luftfarten

–Det handler om at folk flest skal ha råd til å fly også i fremtiden, sier FrPs Hans Andreas Limi.

Fremskrittspartiet ber regjeringen snarlig legge frem en egen kompensasjonsordning for norsk luftfart.

– En rekke næringer har fått krisepakker for å klare seg gjennom pandemien. Nå ber vi regjeringen sette seg ned med flybransjen og få laget en tiltakspakke som gjør at flyselskapene kan komme seg på vingene igjen når Norge og verden gradvis gjenåpnes, sier Limi.

Vil unngå dyrere flybilletter

Regjeringen og Stortinget har siden koronatiltak ble iverksatt i fjor vinter vedtatt en rekke kompensasjonsordninger for en rekke næringer, men ingen tiltakspakker har vært skreddersydd for luftfarten. FrP ønsker en kompensasjonsordning som omfatter norske aktører som Norwegian, SAS og Widerøe.

– Dette handler både om jobbene til alle de som er ansatte i luftfarten, enten det er i flyene eller på bakken. Men det handler også om at det etter at pandemien er over skal være mulig for vanlig folk å kjøpe seg en billig flybillett, sier Limi og avslutter:

– Norge er et langstrakt land der fly er en del av kollektivtilbudet. Da må vi sikre at folk har råd til å reise. Skulle pandemien føre til at aktører går konkurs, kan manglende konkurranse gi til dyrere flybilletter. Det ønsker ikke FrP.