Foto. Sylvi Listhaug

Foto: Elin Eike Worren

Lavterskeltilbudet som hjelper, redder og skaper!

Hjerte for Sandnes fikk torsdag besøk av Sylvi Listhaug, Margrete Dysjaland, Pål Morten Borgli og Kristoffer Birkedal.

Birkedal og Borgli har vært på for å få Sylvi til Sandnes for å vise frem hjerte for Sandnes. 

«Dette er jo et flott tilbud som virkelig gir mye til de som har minst, de gjør mye viktig, som å gi ut matposer. Det jeg tror er viktigst, er allikevel det sosiale de gjør for flere. Det at de setter seg ned i grupper og skaper noe og gir den mestringsfølelsen til de som kanskje ikke har det så lett er ganske fantastisk.»

Sylvi var tydelig imponert over arbeidet som gjøres, hun var veldig imponert av det tilbudet som gis til familier.

«At 12 familier i sommer har fått en uforglemmelig uke sammen med Hjerte for Sandnes er helt unikt, det viser et hjerterom som ikke glemmer hvordan det var å være barn. Det er jo ikke til å stikke under en stol, at selv om ferie er viktig for foreldrene, så er det nok alltid litt viktigere for barna.»

Hjerte for Sandnes ga besøket en god omvisning før de serverte både kake og kaffi og fikk videreformidle mer av det gode arbeidet som gjøres.

  • Vi har sett en klar økning av familier som trenger bistand. Mange foreldre står plutselig uten jobb, eller i permisjon med mindre inntekter. Det eneste som ikke blir mindre er maten som må på kjøkkenbordet, og da er det veldig kjekt at vi tilbyr gratis matposer til de som trenger det. 
  • Hjerte for Sandnes gir ut over 120 handleposer med mat hver uke, og under pandemien har de også fått over 40 frivillige som kjører posene ut til de som trenger det. Det er mange i sårbare situasjoner som trenger hjerte for Sandnes.  
  • Hjerte for Sandnes har 250 stykker som trenger hjelp regelmessig og benytter seg av tilbudene sine.  

Sylvi Listhaug er rørt i møte med historiene som blir fortalt

«Det er hjerteskjærende å høre om unge mødre som synes det er vanskelig å be om hjelp, som nærmest skjems for å be om hjelp. Det er ingen skam i å få hjelp, det trenger alle fra tid til annen, det er nettopp derfor hjerte for Sandnes treffer så bra, fordi det er noe for alle, og alle skal bli sett, hørt og lyttet til.»

Borgli legger til 

«ikke bare hjelper hjerte for Sandnes med klær og mat, men de har også masse aktiviteter og gir rom for å skape noe selv. Vi fikk være med inn i «sy og design» stuen hvor en frivillig ungdom altså bistår for å sy om klær og skape dine egne klær gjennom redesign og gjenbruk!»

  • Hjerte for Sandnes hadde i sommer aktivitetstilbud til ungdom og sommerleir for familier. 
  • Totalt fikk 12 familier bli med på gårdsbesøk, fjellturer, bading og mye mer, samtidig som de bodde samlet på leir.  
  • Vennskap som knyttes på leiren forblir gode vennskap og et godt nettverk for familiene i ettertid også.  

Margrete Dysjaland avslutter med å løfte et av dagens største problemer.

«Ensomhet er et stort problem, det å da få et møtested og samlingsplass for å være sosiale er jo helt fantastisk. Dette er lavterskel og et helt nødvendig tilbud i dagens samfunn, jeg tror aldri jeg har hørt om noen som får til så mye godt for så lite penger. Her er det mye engasjement, arbeidsvilje og hjerterom for andre»