
Kraftig provosert av Kjerkol
– Jeg må si jeg blir kraftig provosert når jeg hører helseminister Ingvild Kjerkol i Debatten på NRK. Samtidig som Kjerkol gjentatte ganger sier det finnes faglig grunnlag for skjenkeforbud, så står en forsker fra FHI i samme sending og sier det ikke er forskjell i smittetall mellom full skjenkestopp og skjenkestopp til kl 22. Omgår virkelig regjeringen fakta i saken, spør Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud.
Mange restauranter står i fare for å gå konkurs. Mange tusen ansatte er permittert og risikerer å miste jobben sin permanent.
– Det er spinnvilt om Kjerkol står for massekonkurser og arbeidsledighet i restaurantbransjen, uten at det finnes noen faglig bevist effekt for det. Når man innfører tiltak som innskrenker folks frihet, så skal det ligge veldig tunge argumenter til grunn. Hvilke faglige argumenter kan regjeringen vise til for skjenkeforbudet sitt, spør Hoksrud.
Bør åpne for skjenking på restauranter
Det er viktig at smitteverntiltak ikke innføres for sikkerhets skyld. Derfor mener FrP at det igjen bør åpnes for skjenking på restauranter, som kan holde smittevernreglene. Slik at man kan unngå en rekke konkurser og større arbeidsledighet, som man risikerer med dagens inngripende tiltak, som rammer vanlige folk.
– Nå som FHIs egen observasjonsanalyse sier det ikke er noen forskjell i smitte mellom full skjenkestopp og delvis skjenkestopp, så håper jeg Stortinget tar til fornuft og stemmer for forslaget vi legger frem i morgen. Der foreslår vi å tillate å servere alkohol på restauranter.
Fremskrittspartiet vil av hensyn til de ansatte og næringen be Stortinget om å hastebehandle forslaget om at «Det nasjonale skjenkeforbudet i Covid 19-forskriften §14 (3), oppheves med øyeblikkelig virkning». Videre heter det i forslaget at: «Stortinget ber regjeringen sørge for at kommunene selv avgjør om det skal kunne tillates alkoholservering i forbindelse med matservering, så lenge det er strenge smitteverntiltak» og «Stortinget ber regjeringen sørge for at skjenkesteder forplikter seg til å opprettholde avstand og begrensninger i antall gjester».