Vil kutte serveringsmomsen
Mange innenfor restaurant, hotell og utelivsbransjen har blitt svært hardt rammet av koronapandemien. En rekke steder har gått konkurs og flere sliter med å få økonomien til å gå rundt.
– Jeg er glad for at FrP har fått gjennomslag for å styrke krisepakkene som har kommet fra regjeringen, men nå må vi gjøre enda mer, sier Silje Hjemdal.
Billigere for forbrukerne
Norsk konkurranseevne svekkes av et generelt høyt kostnadsnivå. Den norske merverdi- avgiften på servering, som per i dag er 25 prosent, er betydelig høyere enn våre naboland Sverige og Finland.
– FrP tar til orde i for å senke serveringsmomsen til 15 prosent. Jeg har fått innspill om dette fra flere ulike aktører innenfor bransjer som har slitt det siste året, så nå håper jeg vi kan få med oss de andre partiene på en reduksjon i serveringsmomsen, sier Hjemdal.
– Vi er nå i en fase hvor det er viktig å gi støtte til næringslivet, spesielt innenfor hotell, restaurant og utelivsbransjen hvor mange prøver å bygge seg opp igjen etter koronapandemien. Kutt i serveringsmomsen vil gjøre det billigere for oss forbrukere slik at flere benytter seg av tilbudene. Det er positivt for næringslivet og jeg håper alle nå benytter seg av mangfoldet av flotte kultur, hotell og restauranttilbud vi har rundt om i landet. Kanskje et besøk til den lokale caféen eller en utepils i byen denne helgen? Jeg vet det er mange der ute som står klar for å ønske gjester velkommen, avslutter Hjemdal.