Foto: Arne-Petter Lorentzen - FrP

Slutter i FrP

André Larssen har sagt opp sin stilling som kommunikasjonssjef i FrP, og forlater dermed maktens korridorer til fordel for kommunikasjonsbransjen.

- Det har vært en ekstremt spennende reise å drive med kommunikasjon for Fremskrittspartiet på Stortinget, sier Larssen (41).
Mandag denne uken leverte 41-åringen sin oppsigelse i jobben som FrPs kommunikasjonssjef – en stilling han har hatt i to og et halvt år.
Aldri tidligere har FrP vært preget av så store endringer som på akkurat de årene. Partiet har for første gang gått fra å være et opposisjonsparti til å sitte med regjeringsmakt.

- Vi var vært helt nødt til å gå opp en helt ny sti, og finne vår plass som et regjeringsparti etter 40 år i opposisjon. Den jobben er jeg veldig stolt av å ha vært en del av, sier Larssen ydmykt.

Ny konstituert sjef
Etter at oppsigelsen ble levert inn, har partiet konstituert Ida Krag som ny kommunikasjonssjef. Hun overtar Larssens arbeidsoppgaver frem til ny kommunikasjonssjef er ansatt.

Larssen vil jobbe i kommunikasjonsavdelingen ut oppsigelsestiden, men har trådt ut av alle interne fora, og vil ikke være delaktig i regjeringssamarbeidet i oppsigelsestiden.

- Det er veldig viktig for meg at det skal være en ryddig prosess, og at det ikke skal herske noen som helst tvil om at jeg er utelatt fra de fora hvor viktige beslutninger for fremtiden skal vedtas.
Larssen har hatt flere stillinger i Fremskrittspartiet, og har i mange år vært en svært betrodd ansatt i fremskrittsbevegelsen. Derfor utelukker han ikke at han kan gjøre et comeback i en eller annen rolle en gang i fremtiden.

- Jeg vil fortsatt være medlem i partiet, og man vet aldri hva som skjer i fremtiden. Derfor blir ikke dørene til FrP lukket selv om jeg nå bytter jobb, forklarer den avtroppende kommunikasjonssjefen.

Roses for jobben
Larssen får skryt for sin innsats for partiet:

- Jeg vil gjerne takke André for den formidable innsatsen han har lagt ned i FrP. Jeg er også takknemlig for at når han først velger å forlate oss, gjør han det på et passende tidspunkt. Det er 20 måneder til neste stortingsvalg, og på den tiden vil vi ha god tid til å både finne og bygge opp en ny kommunikasjonssjef for partiet, sier Nesvik.