Mazyar

Foto: FrP

Mer hjelp i nærområdene

- FrP gjør mer for å hjelpe mennesker i nød, sier Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari.

Regjeringen har økt støtten til humanitær nødhjelp i Syria-krigens nærområder med ytterligere 50 millioner kroner ettersom sivilbefolkningen i Syria har et akutt behov for helsehjelp.

- Dette gjør vi for å hjelpe flere mennesker som er i nød. Disse pengene skal gå til å gi befolkningen i krigens nærområder tilgang på medisinsk hjelp, presiserer Keshvari og tilføyer:

- Fremskrittspartiet mener at humanitær nødhjelp i nærområdene er den beste måten å hjelpe mennesker i nød på.
Sykehus og ambulanser blir angrepet i rekordantall samtidig med at over 11 millioner mennesker har behov for helsehjelp.

- Krigshandlingene i Syria har medført at godt over halvparten av alle sykehus i landet har blitt angrepet. Det er ikke vanskelig å forstå at det er en kritisk situasjon og at det trengs medisinsk utstyr i nærområdene, og der stiller Norge opp, understreker Keshvari.

Norge er fra før verdens nest største bidragsyter til hjelp i Syria-krigens nærområder. Forpliktelsen ligger på 2,4 milliarder kroner til nødhjelp i nærområdene i løpet av 2016. Dette er den største nødhjelpssummen en norsk regjering har gitt til en enkeltkonflikt noensinne.

- Fremskrittspartiet er opptatt av å hjelpe flest mulig ved å få mest mulig medisiner og utstyr for hver krone. Det klarer vi best ved å hjelpe folk der de er, sier Keshvari og avslutter:

- 50 millioner kroner til medisiner, medisinsk utstyr og gjenoppbygging av sykehus er livsviktig for menneskene som har behov for akutt medisinsk hjelp.