Sylvi Listhaug og Inger Støjberg. Foto.

Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

– Norge best og strengest på retur i Europa

Den danske innvandringsministeren besøker Sylvi Listhaug. Hun er tydelig: Norge er best og strengest i Europa når det gjelder retur av ulovlige utlendinger.

I dag er den danske innvandringsministeren Inger Støjberg på besøk hos innvandringsminister Sylvi Listhaug (FrP) på Trandum Utlendingsinternat. De skal diskutere hvordan man skal hindre høy innvandring til Norge og Danmark i årene som kommer.

Returnert over 25 000 uten lovlig opphold
– Skal vi sikre den norske velferdsmodellen, må vi ha en streng nok politikk. Det kommer til å bli 500 millioner flere afrikanere innen 2030, og mange av dem vil vokse opp uten håp om en fremtid. Presset mot Europa vil øke, sier Listhaug.

Hun understreker at noe av det viktigste for å opprettholde tryggheten til folk flest er å sende ut utlendinger som er ulovlig i Norge. Siden FrP kom i regjering har over 25 000 utlendinger uten lovlig opphold blitt returnert.

– Norge er best og strengest på retur i Europa, sier Inger Støjberg.

Svarteliste
Støjberg forteller at Danmark har innført tiltak for å hindre hatpredikanter innreise i landet.

– I Danmark har vi innført en hatpredikantliste for å nekte slike predikanter innreise. Personer som kommer til Danmark for å oppfordre til vold mot jøder, homofile eller andre er direkte i strid med danske regler og verdier, sier hun.

Dette vil også Listhaug vurdere i Norge.

– Det er fullstendig uforenlig med norske verdier og regler å spre hat og propaganda mot blant annet jøder og homofile slik disse menneskene gjør. Hatpredikanter har ingenting her å gjøre, slår Listhaug fast.

Svenske tilstander
Listhaug og Støjberg er begge veldig tydelige på at de ikke ønsker svenske tilstander i landet sitt. At kriminelle gjenger skal herje i områder og sette til side loven, er ikke aktuelt for dem å akseptere.

– Fremskrittspartiet er garantisten mot svenske tilstander. Derfor må vi holde kontroll på innvandringen. Vi kommer ikke til å lykkes med integreringen om vi ikke har kontroll på hvor mange som kommer til landet vårt, avslutter Listhaug.