Jon Georg Dale, Bård Hoksrud og Kjell-Børge Freiberg. Collage.

Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

Møt FrPs nye statsråder

Jon Georg Dale blir ny samferdselsminister. Bård Hoksrud overtar som landbruks- og matminister, mens Kjell-Børge Freiberg blir FrPs nye olje- og energiminister.

Jon Georg Dale fra Møre og Romsdal har vært landbruks- og matminister siden 2015. Før det var han statssekretær i samferdselsdepartementet og senere finansdepartementet. Han ser frem til å fortsette Ketil Solvik-Olsens arbeid for å bygge landet.

– Ketil har gjort en formidabel jobb i snart 5 år. Jeg føler dette litt som om jeg ikke bare hopper etter Wirkola, men også må hoppe etter fallskjermen, sier han, og legger til:

– Jeg ser frem til å fortsette Ketil Solvik-Olsens arbeid med å bygge landet. Samferdselspolitikken er viktig for Norge og FrP, og jeg skal jobbe for mer asfalt, jernbane og gode løsninger i hele Norge.

Hoksrud ny landbruksminister

Dales erstatter, Bård Hoksrud, er ydmyk i møte med sin nye rolle som landbruks- og matminister.

– Jeg er ydmyk og glad for å få jobbe med norsk landbruk og matproduksjon. Den norske bonden er viktig for landet, og folk flest kjøper gjerne norsk kvalitetsmat. Jeg vil ut og reise og møte næringen og folkene som hver dag lager mat, sier Hoksrud.

– Jeg vil være folkets landbruksminister, legger han til.

Hoksrud, som er fra Telemark, har vært stortingsrepresentant siden 2005, kun avbrutt av en periode som statssekretær i samferdselsdepartementet fra 2013 til 2015.

Freiberg ny olje- og energiminister

Kjell Børge-Freiberg fra Nordland har vært stortingsrepresentant siden 2017. Før det var han statssekretær i olje- og energidepartementet. Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgavene som olje- og energiminister.

– Jeg ser frem til å gjennomføre FrP og regjeringens politikk for landets viktigste næring. Norsk olje- og gass gir milliardverdier til fellesskapet og skal fortsette å gjøre det i lang tid fremover, avslutter Freiberg.

Partilederen gratulerer

Partileder Siv Jensen gratulerer de ferske statsrådene, som får viktige oppgaver for Fremskrittspartiet i regjering.

– Jeg gratulerer Bård, Jon Georg og Kjell-Børge som statsråder for FrP. De tre får viktige oppgaver i regjering og jeg er trygg på at de vil være gode representanter for FrP, slik at vi kan bygge landet og fortsette arbeidet med å skape en enklere hverdag for folk flest.