Ketil Solvik-Olsen. Foto.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen - FrP

Ketil forlenger USA-oppholdet

Ketil Solvik-Olsen har informert om at familiens opphold i USA trolig forlenges. Han stiller derfor ikke til gjenvalg som nestleder, men ønsker å fortsette i sentralstyret.

– Jeg har gitt beskjed om at familiens opphold i USA trolig blir forlenget. Da mener jeg det er riktig at partiet og partiledelsen får en annen nestleder, sier Ketil Solvik-Olsen, og fortsetter:

– Mitt engasjement for FrP og vår politikk er like sterkt, og jeg stiller meg til disposisjon til å fortsatt sitte i sentralstyret. Jeg er veldig glad for at valgkomiteen innstiller meg til det, sier Solvik-Olsen.

Valgkomiteens innstilling til FrPs landsmøte ble klar i dag. Der innstilles Ketil Solvik-Olsen som medlem av sentralstyret.

Klar for valgkamp

– FrPs rolle i norsk politikk er like viktig nå som før. Vi må kjempe for folk flest, mot statlig overstyring og sløsing med skattepenger. Jeg er klar for valgkamp slik at vi kan vinne økt oppslutning og større gjennomslag for våre standpunkt. Jeg mener samtidig det ikke er riktig at jeg legger beslag på et så høytstående verv som nestleder når jeg bor i utlandet så lenge, sier Solvik-Olsen.

Da Solvik-Olsen gikk av som statsråd var planen at familien skulle tilbake til Norge i løpet av tidlig høst 2019.

– Dessverre opplevde vi forsinkelser i prosessen med å få visum i fjor høst, og dermed ble min kones oppstart på sykehuset i USA forsinket. Det har forskjøvet hele timeplanen, og derfor blir oppholdet trolig forlenget – men jeg er foreløpig usikker på hvor lenge. Den usikkerheten fortjener ikke partiets ledelse og organisasjon å sitte med, forklarer Solvik-Olsen.

Vil fortsette i sentralstyret

– Det siste halvåret har jeg bidratt så mye jeg kan. Men i lengden fortjener partilederen og organisasjonen å ha en nestleder som også kan være fysisk tilstede på FrPs mange arrangementer og møter, sier Solvik-Olsen, og legger til:

– Jeg vil fortsatt bidra for FrP og gjøre minst like mye som jeg har gjort, og derfor er jeg veldig glad for at valgkomiteen innstiller meg som sentralstyremedlem. Jeg er klar til innsats i valgkampen, sier Solvik-Olsen.