Foto. Siv Jensen

Foto: Elin Ekre Worren

– Begeret er fullt

– Vi sitter ikke i regjering for enhver pris. Nå er det opp til Høyre, sier partileder Siv Jensen, som krever klare gjennomslag for FrPs politikk.

Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti tok et klart steg bort fra Fremskrittspartiet når de åpnet for å hente hjem en IS-siktet kvinne, hennes datter og syke sønn. Dette skjedde til tross for at FrP hele tiden har vært tydelig på at partiet ønsker å hjelpe barnet til Norge, men ikke moren.

– Vi er det nest største partiet i regjeringen, og det skal også gjenspeiles i den politikken regjeringen fører. Det er det nå vanskelig å se, sier Siv Jensen.

Jensen har i dag møtt stortingsgruppen og redegjort for sakens innhold og hennes syn på den. Partiledelsen har også hatt kontakt med FrPs fylkesledere.

– Jeg er glad for at partiets fylkesledere og stortingsgruppen nå stiller seg bak kravet om at vi må få mer gjennomslag om vi skal fortsette i regjering. Vi vil lage en liste med politiske saker vi ønsker gjennomslag på med klar frist for når vi vil ha en tilbakemelding.

– Om to uker møtes FrPs sentralstyre til strategisamling. Det er naturlig at dette blir tema der, sier Siv Jensen.