Foto. Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

Foto: Bjørn Inge Bergstuen - FrP

Hva skal Ingvild Smines Tybring-Gjedde gjøre nå?

Har du lyst til å vite mer om hva Norges første samfunnssikkerhetsminister, Ingvild Smines Tybring-Gjedde, skal gjøre fremover? Les mer her!

Hvordan har det vært å være statsråd?

Det har vært en ære å tjene Norge og representere Norges beste parti i regjering.

Nå ser jeg frem til å sove og nyte dagene fremover!

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til i løpet av perioden som statsråd?

Jeg er fornøyd med å levere på FrPs merknad til den forrige regjeringens budsjettproposisjon vedrørende redningsbasestrukturen, der AP og SP glemte Nord-Norge. Jeg leverte beslutning om redningsbase etter 8-9 måneder som statsråd. Videre fikk jeg på plass redningskommunikasjon ut til Svalbard og opp til Nordpolen.

I tillegg vet vi at cybertrusselen er den største trusselen Norge står overfor. 90% av vår kritiske infrastruktur er på private hender. Det utfordrer sikkerheten til hele samfunnet. I den forbindelse er jeg svært fornøyd med å ha fått på plass nasjonalt cybersikkerhetssenter hvor det offentlige og private jobber sammen for å forebygge og forberede seg på denne trusselen.

Mitt viktigste formål som statsråd har vært å øke samfunnets motstandsdyktighet. «Din sikkerhet er mitt ansvar» har vært mottoet mitt. Det har jeg tatt på alvor og vi har fått til mye.

Det har også vært viktig å løfte oppmerksomheten til vår frivillige redningstjeneste som er grunnmuren i beredskapen. Jeg har tidligere vært aktiv i frivilligheten og vet hvor stor betydning dette arbeidet har og hvor viktig det er å bli sett.

Svalbard har tatt et sterkt grep om hjertet mitt. Der har jeg satt i gang flere viktige tiltak med andre departement, hvor jeg har hatt det overordnede ansvaret som minister for Svalbard. Beredskap, redning, befolkningsutvikling, næringsutvikling, turisme, sikkerhet, tjenestetilbud er bare noe som må nevnes. Det er også veldig viktig å få politisk oppmerksomhet på Polarutvalget, som har hatt stor betydning på dette arbeidet.

Hva er det morsomste du har opplevd som statsråd?

Jeg elsker å henge under helikoptre, og det har blitt mye av nettopp det. Jeg synes også det var morsomt å knuse til mot AP og SP i spontanspørretimen 8. januar i år.

Ellers har Christian Haugen og jeg hatt mange uforglemmelige samtaler bak i regjeringsbilene. Christian Haugen er en fantastisk mann.

Hvor går veien videre for deg nå?

Det vet jeg faktisk ikke. Jeg skal sove og være sammen med familie og venner. Jeg har fått en del jobbhenvendelser og er åpen for nye utfordringer. Bare å ta kontakt!

Hva kommer du til å prioritere å bruke tid på fremover?

Sove og endelig gå tur med hunden. Må også prøve å miste de 7 kiloene jeg har lagt på meg de siste fire årene. Gleder meg også til å lese god skjønnlitteratur.