Foto. Solveig Horne

Foto: Bjørn Inge Bergstuen - FrP

– Stopp all bompengeinnkreving

Stortingsrepresentant Solveig Horne for Fremskrittspartiet gleder seg til sommeren, og avslører at Carl I. Hagen er hennes politiske forbilde.

Horne har tidligere vært barne- og likestillingsminister for Fremskrittspartiet i flere år, men er nå fraksjonsleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

– Jeg kom inn i komiteen i slutten av januar og mye har gått i arbeidet med NAV saken. Den er ikke ferdig og nå venter vi på granskningsutvalgets rapport som kommer til høsten og som vi håper kommer til å gi oss svar på hvorfor dette kunne gå så galt. Den store saken vi har jobbet med i Kontroll og konstitusjonskomiteen denne våren har definitivt vært granskningen av NAV, sier Horne og fortsetter:

– Dette halve året har vært bra selv om det har vært litt krevende å finne tilbake til opposisjonsrollen siden vi hefter med mye av det regjeringen har gjort og gjør, men nå går det veldig bra og jeg gleder meg til tiden fremover.

Tydelige politikere

Horne er opptatt av at politikere skal ha en tydelig retning og snakke på en måte som folk forstår.

– For meg har alltid Carl I. Hagen vært et forbilde. Gjennom mange år som formann i Fremskrittspartiet hadde han klar tale og en tydelig politisk retning, sier Horne.

Den tidligere ministeren fra Fremskrittspartiet mener at folk bør få kjøre gjennom Norge uten å betale bompenger i sommer.

– Hvis jeg kunne endret én ting over natten i sommer, da hadde jeg stoppet all bompengeinnkreving og latt folk kjøre gratis gjennom hele vårt langstrakte land denne sommeren, det er spesielt viktig for lavinntektsfamilier og de som har dårlig råd, fortsetter Horne.

Sommer på Vestlandet

Det er tydelig at Horne gleder seg til sommerferien, og hun kommer til å tilbringe mesteparten av tiden på Vestlandet.

– Årets sommer blir på Vestlandet. Håper på fint og varmt vær, og da er Tysnes det beste sted å være. I utgangspunktet skulle vi en tur til Provence i Frankrike, men nå får det vente til høsten. Sommeren i Norge blir bra likevel, Horne og avslutter:

– Drømmeferien er å nyte varme dager og kvelder sammen med familien. God mat og rosevin. Lese bøker, bade og slappe av. Nå gleder jeg meg først og fremst masse til sommerferie sammen med familien, så blir det en utrolig spennende og viktig høst politisk for FrP når sommeren er ferdig.