Foto. Silje Hjemdal

Foto: FrP

– Årets digitale juleklem går til de frivillige

Silje Hjemdal skryter av folk og frivillige for innsatsen gjennom det vanskelige året 2020.

Det har vært en hektisk høst med krisepakker, smitteverntiltak og budsjettbehandling, men nå står juleferien på trappene. Det gleder stortingsrepresentant Silje Hjemdal seg veldig til.

– Jeg gleder meg aller mest til å ha tid med familie og venner. Jeg tror alle har godt av å finne juleroen og legge vekk iPad og telefon noen timer om dagen etter et meget hektisk og krevende år. Det å få tid sammen med dem jeg er glad i er det som gir meg aller mest, sier Hjemdal, og legger til:

– Om jeg er pyntet til fest eller går i joggebukse og ullsokker spiller ingen rolle. Det er godt humør og folkene som samles som skaper stemningen.

Juleklemmer uteblir

Hjemdal erkjenner at hun ikke får møtt alle hun ønsker i julen i år, men prøver å gjøre situasjonen mest mulig positiv.

– Denne julen får jeg nok ikke sett så mange av vennene mine som jeg skulle ønsket. Imidlertid prøver jeg alltid å gjøre det beste ut av også litt kjipe situasjoner. Jeg har pyntet juletre på hybelen i Oslo, sendt julekort, åpnet adventskalender og ikke minst fått dele noen gladsaker som jeg fikk gjennomslag for i statsbudsjettet. Det rareste denne julen blir nok at nesten alle juleklemmer uteblir, men de tror jeg kommer sterkt tilbake neste år, sier hun.

Disney-jul

Bergenseren forteller at hun har noen faste tradisjoner i julen som hun synes det er viktig å ta vare på.

– Fra jeg var liten jente har jeg hatt ansvaret for å pynte til jul på gården. Den tradisjonen er hellig for meg, men betyr også mye for min far, slik som det gjorde for min bestefar. Jeg pynter selvsagt til jul hjemme også, og for en Disney-fan som meg er det ingen magi uten et stort innslag av nettopp deres univers, sier hun, og fortsetter:

– Ja, og som vestlending spiser jeg selvsagt pinnekjøtt på julaften. Får jeg hjemmelaget karamellpudding til dessert, er det fullkomment!
Bilde

Disney-jul:

Silje Hjemdal har dekorert juletreet sitt med disney-pynt i alle fasonger.

Foto: Privat

– Ikke alle har det så godt

Hjemdal er i topp julestemning til tross for et vanskelig år. Likevel minner hun om at ikke alle har det like fint i julen.

– Selv om julen representerer mye fint og mange nyter tiden, er det viktig for meg å huske på at ikke alle har det slik. For mange barn blir det som skal være en koselig høytid med familien et traume preget av svikt, svik og skuffelser. Da må vi voksne være krystallklare på at omsorgssvikt også er uakseptabelt i juletiden. Vi vet også at mange mennesker sliter med depresjoner og at f.eks. ensomhet er noe ekstra mange kjenner på i høytidene. I en tid der mange har levd mye i isolasjon, tror jeg det kan være viktig at vi er oppmerksomme på at ikke alle har det så godt, sier hun.

– Til de som sliter vil jeg si at du ikke skal være redd for å be om hjelp og fortelle om hvordan du har det. Om du ikke har noen rundt deg du kan snakke med, finnes det flere hjelpetelefoner du kan ta kontakt med. Jeg håper alle som trenger det benytter seg av disse tilbudene, legger Hjemdal til.

Digital juleklem til de frivillige

Hun ser tilbake på året som har gått som et krevende og vanskelig år, men skryter av folket som har gjort det beste ut av en vanskelig tid.

– Dette året har endret hverdagen for de fleste, men langtidskonsekvensene for deler av for eksempel næringslivet tror jeg vi først vil se i 2021. Men jeg har lyst til å gi folket skryt for innsatsen sin, både når det gjelder å omstille seg, vise hensyn og ta vare på hverandre. Det har vært vanskelig, men de aller fleste har vært veldig flinke til å gjøre det beste ut av situasjonen. Årets digitale juleklem går til de frivillige rundt om i landet. Dere gjør Norge bedre!

Dyrepoliti i hele landet

Rent politisk mener Hjemdal at året som har gått har hatt mye bra å by på, og trekker spesielt frem to viktige FrP-seire.

– Dette er saker som ikke ligger i min komité (Familie- og kulturkomiteen, red.anm.), men jeg vil gjerne trekke frem FrPs gjennomslag for dyrepoliti i hele landet, som vi fikk sikret i statsbudsjettet for 2021, og ikke minst viktigheten av at rettighetene til, og fokuset på, veteraner som har deltatt i internasjonale operasjoner ble styrket. Det er viktige saker som betyr mye for veldig mange, sier hun.

– Trenger et sterkt FrP

Nå ser Hjemdal frem til å ta fatt på det nye året som ligger foran oss.

– Jeg gleder meg uten tvil aller mest til valgkampen! Vi trenger et sterkt FrP på Stortinget i neste periode for å fortsette kampen for en enklere hverdag. Da må vi stå på hver eneste dag frem mot valget i september. Som ombudskvinne for folk flest må jobben gjøres hver dag for både små og store saker, avslutter hun.