Foto. Hanne Dyveke Søttar

Foto: FrP

– Gleder meg stort

Hanne Dyveke Søttar får begge barna hjem til jul, og ser frem til juleferien selv om noen tradisjoner må sløyfes i år.

– I år kommer begge barna hjem i julen, og det gleder jeg meg stort til. Det er alltid koselig når begge er hjemme samtidig. Likevel blir det en litt merkelig jul: Første jul uten hund siden 2009. Det vil merkes at 48 kg hund plutselig er borte, og vi har null tigging ved bordet, sier Hanne Dyveke Søttar, som sitter i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget for FrP.

Ingen tur i kirken i år

Søttar forteller at familien må hoppe over noen tradisjoner i år, på grunn av koronasituasjonen.

– Vi setter lys på graven til mine foreldre på julaften, men i år blir det ingen tur i kirken. Datteren min har, i tillegg til studier, jobb i helsevesenet, så vi står over den tradisjonen nå i år, sier hun, og legger til:

– Det blir mye NRK i jula, både på TV og radio. Så blir jeg nok å finne frem filmen «Rallskanken» i nett-TV. Den synes jeg er skikkelig fin, og så er den også lokal.
Bilde

Julebyen Mosjøen:

Verdens lengste julegrøtbord i Sjøgata i julebyen Mosjøen. Nesten 300 meter langt, og 4000 porsjoner ble servert i 2019.

2020: Terningkast fire

Selv om 2020 har vært et krevende år, trekker Søttar likevel frem noen politiske lyspunkt.

– Da vi gikk ut av regjering måtte jeg bytte komité – igjen. Nytt fagområde, nye kollegaer og mye ny lærdom. Dette har gått over all forventning, og det er mange nye saker å sette seg inn i. Som jurist kan jeg, etter nyttår, få bryne meg på både ny opplæringslov og ny lov om universiteter og høyskoler, sier hun, og avslutter:

– For min egen del har ikke 2020 vært spesielt utfordrende, heldigvis. Jeg synes vi har løst situasjonen veldig greit, også innen det politiske arbeidet, selv om møteaktiviteten i høst har vært særdeles høyere enn før. Når møtene tas digitalt, kan vi møte adskillig flere, spesielt innenfor de gruppene med lang reisevei til Stortinget. Det synes jeg er skikkelig positivt. Bakdelen i år er tilnærmet halvert flytilbud for oss som bor 100 mil fra Oslo, så pendlingen har blitt mye vanskeligere. Jeg vil gi året som har gått terningkast fire.