Siv Jensen i rød overdel med grå kåpe over. Foto. Kred: Pia Sønstrød.

Foto: Pia Sønstrød

Mer Siv, mindre FrP-Siv

Siv Jensen har varslet partiets organer om at hun ikke stiller til gjenvalg til Stortinget. Hun går derfor av som partileder på landsmøtet i mai.

Siv Jensen har vært stortingsrepresentant siden 1997 og vært partileder siden 2006.

– Jeg har gradvis kommet frem til erkjennelsen av at jeg vil være mer tante-Siv, søster-Siv, og jeg vil bruke mer tid med mamma. Ikke bare være FrP-Siv, sier hun.

Vinteren 2020 gikk Fremskrittspartiet ut av regjering etter nesten 7 år i regjeringskontorene.


– Jeg ville også bidra i omstillingen av partiet etter at vi gikk ut av regjering. Vi har tatt flere organisatoriske og bemanningsmessige grep. Jeg stikker ikke av når det blåser, og jeg skal bidra i de kommende månedene. Fremskrittspartiet kommer alltid til å være i mitt hjerte, sier Jensen.

Tidenes beste valgresultat

Jensen har vært partileder i 15 år, og stortingsrepresentant i 24. Hun har levert tidenes beste valgresultat for FrP, og tatt partiet inn i regjering for første gang i historien.

– Vi har dårlige målinger om dagen, men det er definitivt ikke en medvirkende årsak til at jeg velger å varsle partiet om at jeg ikke ønsker gjenvalg. Tvert om, så har det gitt meg lyst til å stå på videre for å snu skuta, sier hun, og legger til:

– Når jeg allikevel velger å gi meg, så handler det om å være ærlig med seg selv, og partiet, om at den livsstilen det er å være partileder er altoppslukende. Det er på tide at andre, som er villig til å jobbe natt og dag, året rundt for partiet, overtar stafettpinnen.

Sterkt politisk engasjement

Siv Jensens lange politiske liv har ikke tatt fra henne det politiske engasjementet.

– Det er stort rom for et bredt folkeparti som FrP. Et parti som tør å tenke nytt, være tydelige, ta debattene og utfordre etablerte sannheter. Et parti som har løsninger på de utfordringene Norge står ovenfor og som vanlige folk sliter med i hverdagen. Fremskrittspartiet vil alltid være i mitt hjerte, sier hun.

Peker på Sylvi og Ketil

Jensen mener partiet har store muligheter for å løfte seg på meningsmålingene, og gjøre et godt valg i september. Hun mener partiet bør ledes av Sylvi Listhaug, med Ketil Solvik-Olsen som nestleder.

– Jeg er overbevist om at Sylvi og Ketil er riktige valg som leder og 1. nestleder nå. Partiet trenger samling og stø kurs, være ett lag med bredde og tyngde.
Jensen peker på at det er landsmøtet som velger partiets ledelse etter at valgkomiteen i partiet har fulgt ordinære demokratiske prosesser, sier Jensen.

– Det er selvsagt partidemokratiet som skal velge sine ledere, det har jeg dypt respekt for. Og det har jeg sagt mange ganger før. Denne gangen velger jeg likevel å peke på hva jeg mener vil være det beste valget, men har selvsagt respekt for partiets valg, legger hun til.

Norge trenger et sterkt FrP

Jensen mener det er behov for et sterkt FrP i årene som kommer, og mener partiets politikk er riktigere enn noen gang.

– Norge trenger et parti som sørger for en bærekraftig innvandringspolitikk, som kjemper mot symbolpolitikken i klimaets navn, og som sørger for at vanlige folk får mer frihet og trygghet i hverdagen. Vi skal løfte pensjonistene, bygge bedre veier og satse på eldreomsorgen, samtidig som vi reduserer skatter, avgifter og offentlig byråkrati for folk flest og bedriftene, avslutter Siv Jensen.