Foto av Tore Andreas Haaland

Foto: Sandnes Fremskrittsparti

Møt vår gruppeleder

Bli kjent med Sandnes Fremskrittspartis gruppeleder, Tore Andreas Haaland.

Hvem er du?

Jeg er en smilende kar som setter familie i førersetet, etter familien så blir det utrolig mye politikk. Feriene og langhelger brukes på hytta. Jeg liker ellers å drive med vedlikehold eller nye byggeprosjekter, så ofte finner du meg med hammer eller malerkost i hendene. Den lille tiden jeg har til overs går til jakt, fiske og å være i naturen.

Hvilket verv har du?

Jeg er gruppeleder i Sandnes Fremskrittsparti, politisk nestleder i Rogaland Fremskrittsparti, har mange folkevalgte verv og møter også ofte på fylkestinget. Jeg er også engasjert i flere upolitiske organisasjoner.

Hvorfor og når ble du medlem?

Jeg fikk mitt første verv i 1978 som leder for i Sandnes FpU, og jeg har nok aldri angret på mitt engasjement og medlemskap. Jeg har engasjert meg i flere saker, fra tidlig 70-tallet hvor det var Forsvaret som var i hovedfokus til nå i nyere tid hvor helse og sosial er blitt det jeg engasjerer meg mest i. Helse og byutvikling er uten tvil noe som gir meg litt ekstra energi, dette handler om å hjelpe de som trenger det, lage en by som er klar for fremtiden. Det er givende når man kan være en hjelper for personer som faller utenfor i samfunnet, enten det er sykdom, rus eller alderdom som fører noen på utsiden. Vi er verdens rikeste land og da kan vi ikke ha systemer og et samfunn som fører til at noen havner utenfor, og enda viktigst av alt er at døren inn til samfunnet igjen må være stor og åpen.

Hva er det beste med å være medlem?

Det beste er nok kanskje å få møte alle folkene, bidra til å endre små ting som kanskje ikke virker stort, men som kanskje er kjempestort for noen få. Engasjementet jeg har får jeg fra alle de medlemmene som stiller opp og vil noe! Det blir aldri godt nok, og derfor må vi hele tiden jobbe videre for at det blir bedre.

Hva er det største gjennomslaget og som du er mest fornøyd med i Sandnes?

Det har blitt mange seire; vi har ingen eiendomsskatt, vi har lave kommunale avgifter, men det jeg personlig synes er den største og viktigste seieren vår er at vi har fått god sykehjemsdekning. Dette har vi fått til gjennom et samarbeid ingen trodde ville lykkes. Det viser at vi får det til når vi virkelig vil! Nå settes enkeltmennesket i fokus i byen vår!

Hvorfor skal folk melde seg inn i Fremskrittspartiet?

Den største grunnen for å bli med i Fremskrittspartiet er nok for å treffe så mange kjekke mennesker, vi har mange samlinger, gode kurs og du får muligheten til å påvirke politikken. Bli med og ta kontroll på hverdagen, bli med på laget og meld deg inn i Fremskrittspartiet her!