monica

Corona-fri for feier men ikke for takstmann

Av smittevernshensyn skal nå feierne i Bamble ikke gå fra hus til hus og feie piper, men det samme gjelder ikke de som går fra hus til hus for å taksere for å øke eiendomsskatten.

Bamble er en av kommunene med eiendomsskatt. Nå som posisjonen har vedtatt ny runde med taksering for å øke skatteinntektene, er arbeidet i full gang.

 

Monica Arntzen jobbet på hjemmekontor da det ringte på døren og en takstmann presenterte seg og fortalte at han skulle besiktige hus og tomt utvendig. Som kommunepolitiker for FrP har hun kjempet aktivt mot både eiendomsskatt og omtaksering, men når det nå engang er vedtatt er det lite annet å gjøre enn å få det gjennomført.

 

Etter besøket tenkte hun nærmere på dette besøket av takstmannen som gikk fra hus til hus. Det er ikke lenge siden kommunen hadde varslet at feierne i kommunen har stoppet med å feie piper hjemme hos folk, nettopp på grunn av hensyn til smittevern!

 

Hvor er logikken? Er det virkelig så enkelt som at kommunen er mer opptatt av å få inn høyere skatteinntekter enn å opprettholde tjenestetilbud for sine innbyggere?