Adrian Løvsjø. Foto.

– Ikke en ordfører verdig

Porsgrunn FrP mener Ap-ordfører Robin Kåss opptrer uprofesjonelt og splittende.

– Det han holder på med er rett og slett illojalt, sier FrPs gruppeleder Adrian Løvsjø.

Han sikter til ordførerens omtale av eierne av Villa Frednes, som han mener er både spekulativ og hatefull.

– Det er rett og slett en skam at en ordfører kan synke ned på et så lavt nivå. Dette skal være kommunens ansikt utad, han skal være ordfører for alle innbyggere. Så velger han å henge ut eierne av Villa Frednes på denne måten, sier han, og legger til:

– Det er ikke en ordfører verdig.

Løvsjø mener det er horribelt at eierne av Villa Frednes blir behandlet på denne måten.

– De ønsker å bygge opp parken slik den var da den ble anlagt også med et vognskjul som stod der, blant annet, og det tror jeg kan styrke både parken og Porsgrunn, ikke minst med tanke på vår historie, sier han, og fortsetter:

– Når de nå prøver å få til dialog med kommunen, skal de ikke måtte oppleve en slik behandling. Innbyggerne skal være trygge på at deres kontakt med kommunen ikke havner på ordførerens private facebookside eller på annen måte spres til publikum.

Han får støtte av Stine Margrethe K. Olsen som sitter i fylkestinget for FrP.

– At Ap og ordføreren fører en slik vendetta mot Øvre Frednes er veldig synd. Dette er en historisk og flott plass, og parken og området rundt burde vernes eller settes i stand til glede for alle innbyggerne, sier hun, og legger til:

– Det er tragisk at mennesker som gjør en innsats for å ta vare på et stykke av Porsgrunns kulturhistorie skal oppleve en slik heksejakt fra ordføreren med falske anklager om at de er lite samarbeidsvillige på en offentlig Facebook-side.

Olsen er en av dem som engasjerte seg i debatten på ordførerens Facebook-side. Hun mener han opptrer på en svært udemokratisk måte.

– Robin Kåss sprer rykter og falske anklager om innbyggerne våre. Når han blir stilt til veggs og møter berettiget motstand for det, velger han å slette innlegget ikke bare en, men to ganger. Det er svært uprofesjonelt, sier hun, og avslutter:

– Ordføreren påstår gjentatte ganger at han ønsker debatt, men det er tilsynelatende bare på hans egne premisser. Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og ordføreren faktisk lytter til befolkningen istedenfor å kreve definisjonsmakt på riktig dialog på Facebook.