
Nei til merking av israelske varer
– Det er 150 territorial konflikter i verden. Istedenfor å diskutere hvordan man skal forholde seg til disse, velger den rødgrønne regjeringen å henge ut Midtøstens eneste reelle demokrati for å blidgjøre Israel-haterne på venstresiden, sier Himanshu Gulati.
Han viser blant annet til at LO-kongressen tidligere i juni vedtok en uttalelse som anklaget Israel for apartheid og tok til orde for en ensidig løsning av konflikten hvor man godtar alle palestinske krav.
– Jeg forstår at regjeringen ønsker å blidgjøre sin største valgkampfinansør, LO, etter de titalls millionene av kronene de har fått i valgkampstøtte. Jeg hadde imidlertid håpet på en mer prinsipiell tilnærming enn det vi nå ser, sier Gulati.
Vil bidra til ro og stabilitet
Gulati, som har besøkt både Israel og de palestinske områdene en rekke ganger, frykter også at regjeringens vedtak går utover arbeidsplassene og levebrødene til palestinere som jobber på bosetningene. Han viser blant annet til Maale Adumim, hvor 5,000 palestinske arbeidere ankommer hver dag.
– FrP har også hatt kritiske bemerkninger til utvidelse av israelske bosetninger, men vi skjønner at konflikten ikke er svart-hvitt. Etter Israels ensidige tilbaketrekning fra alle bosetninger på Gaza stripen noen år tilbake, fikk vi en situasjon med flere tusen raketter fra Gaza inn mot Israel. Det er basert på signaler fra palestinerne også stor grunn til å tro at en fredsavtale vil inneholde et prinsipp om landbytte mellom bosetninger og andre områder, sier Gulati.
Han legger avslutningsvis til at Norge bør bidra til ro og stabilitet for å legge til rette for fredsforhandlinger mellom palestinerne og israelerne, og at det i mellomtid er viktig å sørge for økonomisk vekst og en bedre hverdag både for palestinerne og isralerne.