Sylvi Listhaug. Foto.

Foto: FrP

– Skulle sittet i fengsel

Sylvi Listhaug reagerer på overgrepssak der en overgrepsdømt mann som stod i soningskø nå er siktet for nye overgrep mot barn.

– Overgrep mot barn er noe av det verste en kan gjøre. Det kan ødelegge barns liv for all fremtid. Dømte barneovergripere skal ikke stå i soningskø, men sitte i fengsel, sier hun.

– Skulle sittet i fengsel

Listhaug reagerer sterkt på at en overgrepsdømt mann som stod i soningskø nå er siktet for nye overgrep mot barn i Inntrøndelag tingrett. Hun forventer at justisministeren nå tar grep.

– Denne mannen er funnet skyldig i flere overgrep i Telemark, og er nå siktet for nye overgrep mot barn i Trøndelag. Det uholdbart. Han skulle ikke fått muligheten til å utsette et barn til for dette. Han skulle sittet i fengsel. Jeg forventer at justisministeren tar grep og gjør endringer raskt, sier Listhaug.

Dette foreslår programkomiteen:

  • Pålegge nettleverandørene å lagre kommunikasjonsparametere, slik som tildelte IP-adresser, i minimum seks måneder
  • Gi mulighet til kjemisk kastrering på personer som blir dømt for alvorlige overgrep
  • Etablere offentlig register over personer som har begått overgrep mot barn
  • Åpne for å varsle lokalsamfunn om personer som gjentatte ganger har blitt dømt for alvorlige seksuelle overgrep mot barn
  • Øke foreldelsesfristen for fysisk og psykisk vold mot barn til 15 år etter at barnet fyller 18 år
  • Samarbeide internasjonalt om å stanse pedofile fra å kunne reise til andre land og misbruke barn
  • At alle som blir dømt for overgrep mot barn automatisk skal bli idømt en forvaringsdom

På høy tid å skjerpe straffene

Hun forteller at FrPs programkomité i sitt første programutkast har foreslått en rekke tiltak for å bekjempe overgrep mot barn.

– Det er på høy tid å skjerpe straffene og sette barns trygghet i første rekke. Programkomiteen foreslår at personer som har begått alvorlige overgrep mot barn skal kunne dømmes til medisinsk kastrering. I tillegg har vi også foreslått et offentlig register over overgrepsdømte. Lokalsamfunn bør få informasjon dersom personer som gjentatte ganger har blitt dømt for alvorlige, seksuelle overgrep mot barn flytter inn. Det handler om å beskytte de minste og mest sårbare blant oss, avslutter Listhaug.