Sylvi Listhaug. Foto. Kred: Pia Sønstrød

Foto: Pia Sønstrød

FrP for folk flest

Fremskrittspartiet har plass til alle som deler vårt grunnsyn, uansett hvordan man velger å karakterisere seg selv, skriver Sylvi Listhaug i dette innlegget.

Før jul ga jeg et intervju til VG som jeg ser har blitt misforstått og tolket på en måte som aldri var i mine tanker. Jeg har selvsagt aldri hatt til hensikt å sette negative stempler på egne partifeller som jeg ser at flere har oppfattet det som. Jeg beklager om jeg har såret og skuffet noen av dere som har stått på og kjempet for dette partiet. Det var aldri meningen. Jeg er vel en av dem med mest erfaring med å bli stemplet av andre. Jeg vet hvordan det er og ville aldri gjort det mot andre i partiet.

Jeg har sett at noen prøver å si at Fremskrittspartiet ikke setter Norge først. Det er med respekt å melde bare sprøyt. Fremskrittspartiet har alltid satt norske interesser først. Vi er mot norsk EU- medlemskap, mener deler av EØS- avtalen må reforhandles og at FN er en ineffektiv organisasjon som Norge bruker for mye penger på. Vi vil at Norge skal bestemme innvandringspolitikken selv, ikke styres av EU eller andre for å nevne noe.

Ideologi er noe først og fremst folk som er spesielt interessert i politikk er opptatt av. For folk flest er det saker som kan løse problemer i hverdagen som betyr noe. Jeg mener det er politikk FrP skal snakke om. Fremskrittspartiet er et liberalistisk folkeparti. Partiet har plass til alle som stiller seg bak vårt verdigrunnlag og politikk, enten de kaller seg liberalister eller konservative og enten de setter liberal, nasjonal, verdi eller ingenting foran, eller velger en annen merkelapp på seg selv.

Fremskrittspartiet er åpent for både ateister, humanetikere, kristne og folk som tilhører en annen religion, så lenge de deler partiets grunnsyn. Vi er også partiet som først og fremst er opptatt av saker, enten det er lokal byggesak der de bor, eldreomsorg eller innvandringspolitikk. Vi er derimot ikke partiet for røde og grønne sosialister, kommunister, høyreekstreme eller bråkmakere som bare ønsker å lage problemer, uansett hva sistnevnte måtte kalle seg.

Jeg er leder i programkomiteen. Akkurat nå jobber vi med mange spennende forslag og innspill fra FrP-medlemmer over hele landet. Fremskrittspartiet skal vise velgerne hva vi ønsker å gjøre med Norge og hvordan vi skal bidra til en enklere hverdag for folk flest.

Nå er det 243 dager til valget. Fremskrittspartiet vil ha en streng innvandringspolitikk. Vi ønsker valgfrihet for eldre og trygghet i hverdagen. Vi sier nei til dyre symbolske klimatiltak, som å forby folk å kjøre med sin egen bil eller som vil føre til en bensin- og dieselpris på 20 kroner literen. FrP vil alltid kjempe for lavere skatter og avgifter. Det gjør at folk får beholde mer av lønna si, samtidig som det kan skape tusenvis av nye arbeidsplasser. Fremskrittspartiet heier på folk som vil skape vekst og velferd i Norge.

Vi trenger alle som er enig i vår politikk med på laget slik at vi kan samle flest mulig velgere ved valget 13. september!