
Helse og omsorg
Siste arbeidsdag for Eldreombudet: - Komplett uforståelig
Da Fremskrittspartiet fikk opprettet et eldreombud i 2020, var det et etterlengtet tilbud for landets eldre. En varm, trygg og verdig eldreomsorg er en av partiets viktigste saker, og eldreombudet var en viktig brikke for å ivareta de eldres rettigheter.
En viktig vaktbikkje forsvinner
I tre år har ombudet gjort en fantastisk innsats i å snakke de eldres sak, tatt imot henvendelser fra pårørende og vært en viktig vaktbikkje for eldre- og syke som ellers kan ha vanskeligheter med å si tydelig ifra.
En rekke forferdelige avsløringer også i nyere tid viser at det fortsatt er behov for Eldreombudet, og fremover kanskje mer enn noen gang når andelen eldre i samfunnet øker.
Regjeringen prioriterer kriminelle over eldre
Fra 1. juli valgte regjeringen å legge ned tilbudet som kostet 10,7 millioner, mens de fortsetter arbeidet med å opprette et tilsyn for landets kriminelle til omtrent samme sum.
- Komplett uforståelig, sier en oppgitt Sylvi Listhaug.
Hun reagerer sterkt på regjeringens prioriteringer, og stiller seg spørrende til at man har penger til et tilsyn med ombudslignende tolle for landets kriminelle, mens de eldre mister sitt ombud.
- Det er behov for å gjøre noe innen fengselsomsorgen, men når kriminelle prioriteres foran de eldre så er det på tide å si ifra, sier Listhaug.
Lover comeback
Sylvi Listhaug kommer med et løfte om at eldreombudet skal på plass igjen dersom Fremskrittspartiet får en hånd på rattet.
- Det er det første jeg skal sørge for, sier Listhaug.
Eldreombudet
- Eldreombudet ble opprettet etter initiativ fra Fremskrittspartiet i 2020. Bente Lund Jacobsen fikk rollen som landets første eldreombud, og har sittet hele perioden frem til nedleggelsen 1. juli 2023.
- Ombudets rolle var å tale de eldres sak overfor politikere, offentlige etater og private virksomheter innenfor alle samfunnsområder.
- Totalt fem ansatte ved ombudets kontor i Ålesund mistet jobben 1. juli.